Suriye diplomasisi hız kazandı

Suriye diplomasisi hız kazandı. Eylül ayı başında yapılması planlanan dörtlü zirve konusunda Moskova'dan açıklama var. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ortadoğu Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov, "Türk tarafıyla önemli ve enteresan yeni bir görüşmemiz olacak" dedi. S 400'lerle ilgili de açıklama geldi Rusya'dan ...

Abone ol

Suriye krizinin çözümü için Eylül ayı kritik. Zira, Türkiye, Almanya, Fransa ve Rusya ile birlikte masaya oturacak. Çözüm masasının ana gündemi de İdlib.

Eylül ayının ilk haftası yapılması planlanan zirve için diplomasi trafiği de hız kazandı. Taraflar, toplantının teknik detayları hakkında görüşmelerini sürdürürken Moskova'dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ortadoğu Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov, "Türk tarafıyla önemli ve enteresan yeni bir görüşmemiz olacak" dedi.

Dörtlü zirve için Almanya ile temasları başlattıklarını belirten Bogdanov, "Fransa ile de benzer çalışmalarımız sürüyor. Türk tarafıyla yürüttüğümüz yoğun trafikten ise bahsetmek bile yersiz."ifadelerini kullandı.

İlk toplantının 7 Eylül'de İstanbul'da yapılması planlanırken masadaki en önemli gündem de İdlib.

Öte yandan Rusya’nın dış ülkelerle askeri işbirliğinden sorumlu Federal Askeri Teknolojileri İşbirliği Ajansı’ndan Dmitriy Şugayev, Moskova’nın yabancı ülkelere silah satışında dolar kullanmaktan vazgeçmeyi ciddi olarak düşünmeye başladığını açıkladı.

Bu açıklama akıllara Rusya ile Türkiye arasında yapılan S-400 hava savunma sistemleri anlaşmasını gtirdi. Anlaşmanın bedelinin 2.5 milyar dolar olduğu biliniyor. Bu paranın bir kısmı Ankara tarafından nakit ödenerek, aslan payının Rus rublesiyle açılacak krediyle karşılanması planlanıyor.

Dolayısıyla Ankara’nın S-400 sistemleri için yatırdığı ilk kapora dışında tek bir dolar ödememesinin yolunun açılacağı belirtiliyor.

ulusal.com.tr

Putin Kurban Bayramı'nı kutladı Dünya Ruhani: Türkiye'yle ortak uçak üretebiliriz Dünya Afganistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na canlı yayında saldırı! Dünya ABD Başkanı Trump'tan Türkiye açıklaması Dünya