Uzmanlara göre, Keryy'nin açıklaması Türkiye'nin talebi ile aynı değil

Uzmanlar, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'in "Suriye'de uçuşlara sınırlama getirmeliyiz" açıklamasının Türkiye'nin kastettiği uçuşa yasak bölge talebi ile aynı olmadığı görüşünde. Güvenlik Analisti Cahit Armağan Dilek, Amerika'nın amacı Türkiye'nin PYD'ye yönelik olası hava operasyonlarını engellemek ve ABD destekli terör örgütlerini korumak olduğunu söyledi.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry "Suriye'de uçuşlara sınırlama getirmeliyiz" dedi. Türkiye'deki merkez medya "Amerika Türkiye'nin 2013'ten bu yana söylediği önereye geldi" yorumları yaptı. Ancak güvenlik uzmanları, Türkiye ile Amerika'nın hedeflerinin aynı olmadığını söyledi.

Siyaset ve Güvenlik Analisti Cahit Armağan Dilek'e göre, Keryy'nin açıklamasının perde arkasında Türkiye'nin PYD'ye yönelik olası hava operasyonlarını engellemek var.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Amerika'nın uçuşa yasak bölge açıklamasını değerlendirdi. Ryabkov, ABD'nin Suriye ordusu ile birlikte Rus hava güçlerinin de Suriye'de uçuşunu yasaklamayı önerdiğini belirtti. Ryabkov, "bu uygulamanın işleme şansı yok" dedi.

Haber: Gürkan Demir

Kamera: Aydın Gergin

ulusalkanal.com.tr

45. Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması Türkiye’de Gündem AKP, CHP ve MHP temsilcileri, yarın saat 14'te bir araya gelecek Gündem Meclis Başkanı: Hasret olduk eski istibdada biz Gündem Erdoğan'dan Washington’a rest Gündem