Deutsche Bank zarar açıkladı

Net geliri 7 milyar Avro'ya düşen Deutsche Bank, 10 ülkedeki faaliyetlerine son vermeye ve 35 bin kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor. Deutsche Bank'ın de aralarında bulunduğu 16 bankaya Libor faizlerinin belirlenmesinde manipülasyon yaptıkları gerekçesiyle ABD'de dava açılmıştı.

Abone ol

Bu yılın 3. çeyreğinde 6 milyar Avro zarar eden Deutsche Bank, dünya genelinde, 10 ülkede faaliyetine son vereceğini ve yaklaşık 35 bin kişiyi işten çıkaracağını açıklandı.

Deutsche Bank'tan, 3. çeyrek mali sonuçlarına ilişkin açıklama yapıldı. Bankanın, yılın 3. çeyreğinde 6 milyar Avro zarar ettiği ve net gelirinin yıllık yüzde 7 azalarak, 7 milyar 330 milyon Avro'ya gerilediği ifade edildi.

Bankanın 2020 stratejisi kapsamında işten çıkarmayı ve aralarında Arjantin, Şili, Meksika, Peru, Uruguay, Danimarka, Finlandiya, Norveç, Malta ve Yeni Zelanda'da faaliyetlerine son vereceği kaydedildi.

Açıklamada, bankanın Almanya'da 200'den fazla şubesini kapatacağı ve Postbank iştirakini satacağı da belirtildi.

2001 yılında Türkiye'nin yaşadığı bankacılık krizinde de adı anılan Deutsche Bank hakkında geçen yıl manipülasyon davası açılmıştı. ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu, Deutsche Bank'ın da aralarında bulunduğu 16 bankaya Libor faizlerinin belirlenmesinde manipülasyon yaptıkları gerekçesiyle açtığı dava devam ediyor.

ulusalkanal.com.tr

Altın FED'le düştü! Ekonomi Rusya, Türkiye ve İran'la takasa gitmeye hazırlanıyor Ekonomi İstanbul’un ardından Bursa'da da alarm verildi Ekonomi Fed'in faiz kararı sonrası dolar yükseldi Ekonomi