Emniyet uyuşturucuyu imha edemiyor!

Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı’nca hazırlanan raporda uyuşturucu konusunda inanması güç gerçekler dile getirildi. Raporda, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nce elde edilen uyuşturucunun büyük bir bölümünün imha edilemeden tekrar piyasaya sürüldüğü belirtildi.

Abone ol

Uyuşturucu üretimi ile ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı’nca hazırlanan ropor inanılması güç gerçekleri ortaya çıkardı.

Hazırlanan rapora göre Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nün operasyonlarda elde ettiği uyuşturucunun büyük bir bölümü imha edilmeden tekrar piyasaya sürülüyor.

Yakalanan kenevirlerin imhası yakılarak yapılıyor. Kenevir yanması çok zor bir bitki. İmha işlemi çok uzun sürdüğü için personel bıkkınlık yaşıyor. İmha işlemi düzgün yapılmadığından yani tam olarak yanmadığından imha sonrası tekrar alınıp piyasaya sürülüyor

Ayrıca Diyarbakır bölgesinde üretilen esrarın tamamına yakınının ülke geneline yayıldığı vurgulandı. 2013 yılı Kasım ayından bu yana bölgede üretilen kenevirin yüzde 10'unun bile imha edilemediği belirtildi.

Bölgedeki uyuşturucu üretimi ve kullanımının aleni hala geldiğini gösteren rapora göre, "Kenevir ekmeyen ve uyuşturucu satmayan vatandaşlar" çevreleri tarafından baskı görüyor.

ulusalkanal.com.tr

CHP, MHP ve Vatan Partisi terör saldırılarını değerlendirdi Gündem Kıbrıs Gazisi Albay Muzaffer Tekin’in arkadaşları, Tekin’i Ulusal Kanal’a anlattı Gündem Vatan Partisi Beypazarı İlçe Başkanlığı açıldı Gündem Gizli tanıklar ifadelerini geri çekti Gündem