Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mektubu Trump'a tekrar takdim ettim

Beyaz Saray'da Türkiye-ABD zirvesi gerçekleşti. Görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ABD başkanı Trump ortak açıklama yaptı. Erdoğan, tehdit içerikli mektubu, PKK-FETÖ iadesini ve varılan mutabakattaki sıkıntılı durumu gündeme getirdi. İşte merak edilen açıklamadan ayrıntılar.

Abone ol

CumhurbaşkanıTayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Trump ikili ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

17 Ekim'de ABD ve Türkiye arasında Suriye'nin kuzeyindeki PKK'lıların 120 saat içinde çekilmesi için karara varılmıştı. Ancak olmadı. Görüşmede konu öncelikli olarak ele alındı.

Erdoğan PKK'lılara mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

PKK ele başlarından Mazlum Kobani'nin iadesi gündeme geldi. Erdoğan CIA belgelerini Trump'a ilettiğini açıkladı.

Barış Pınarı Harekatı Başlamadan Trump, Erdoğan'a tehdit içerikli mektup göndermiş, PKK'lılarla görüşmesini istemişti. Zirvede mektup Trump'a geri verildi.

Konuşulan bir diğer konuda S-400 ve F-35'lerdeki süreç oldu. Erdoğan diyalog mesajı verdi. Türkiye S 400'lerden geri adım atmadı.

Erdoğan, ABD'li senatörler ile Oval Ofis'te bir araya geldi. Oval Ofiste ABD'li bir senatörün, "Kürtler ABD ile birlikte düşmanlarımıza karşı savaştılar. Türkiye'nin onlara karşı saldırı yapmasını istemiyoruz" sözüne karşılık Cumhurbaşkanı Erdoğan, sert yanıt verdi. Kürtler ve PKK'lıların ayrılması gerektiğini

ulusal.com.tr

Senatör Graham Türkiye karşıtı o tasarıyı bloke etti Gündem Irak'ın kuzeyinde 8 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi Gündem MSB'den devriye açıklaması Gündem Turuncu kategoride yer alan terörist Mevlüt Cüşkün yakalandı Gündem