Erdoğan ve Maduro başkanlığında heyetler görüştü

Amerika'nın ekonomik yaptırımları ve siyasi baskılarıyla mücadele eden Venezuela Bolivar Cumhuriyeti Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Türkiye'ye geldi. Maduro'yu Ankara'da Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci karşıladı. Maduro, daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü

Abone ol

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geldi. Maduro'yu Esenboğa Havalimanı'nda Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci karşıladı.

Ziyaret trafiğinin ilk durağı Türkiye Büyük Millet Meclisi oldu. Maduro, Meclis Başkanı İsmail Kahraman ile görüştü.

Ankara ziyareti iki gün sürecek Maduro, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüştü. Görüşmede bölgesel ve ikili ilişkiler masaya yatırıldı.

Bu arada Erdoğan ve Maduro, Beştepe'de gerçekleştirilen heyetler arası görüşmelere başkanlık etti.

İki ülkenin dışişleri bakanları da çeşitli görüşmeler yaptı. Ortak İşbirliği Komisyonu'nun ikinci toplantısı düzenlendi.

Amerika'nın ekonomik ambargosu ve siyasi baskılarıyla boğuşan Venezuela lideri, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye'ye dayanışma mesajı göndermişti. Maduro, "15 Temmuz girişiminden sonra milletin nasıl demokrasiye sahip çıktığını gördüm. Venezuella da bunu yaşamıştı." demişti.

ulusal.com.tr

Türkiye artık BOP’ta değil, BOP’un doğrudan karşı cephesindedir Gündem Duayen gazeteci Mustafa Kamil Gerçeker hayatını kaybetti Gündem Meral Akşener'in partisinin tüzüğü Gündem Bülent Esinoğlu yazdı: İktidardaki çalkantı ekonomideki çalkantı mı? Gündem