ABD'nin Kudüs kararıyla ilgili Kremlin'den açıklama

Kremlin tarafından yapılan açıklamada, "ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararı Ortadoğu'daki durumu daha da karmaşık hale getirir. Karar uluslararası toplumun ayrışmasına neden oluyor" denildi

Abone ol

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail-Filistin sürecinde Birleşmiş Milletler tarafından onaylanmış prensiplere Rusya’nın bağlı kalmaya devam edeceği belirtildi.

Söz konusu prensipler doğrultusunda Rusya’nın Doğu Kudüs’ün gelecekteki bir Filistin devletinin başkenti olması gerektiğine yönelik görüşünde herhangi bir değişiklik olmadığına işaret edilen açıklamada, aynı zamanda, Batı Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak görüldüğü ifadesine yer verildi.

İlgili tüm taraflara tehlikeli ve kontrol edilemeyen sonuçlara yol açacak adımlardan kaçınma çağrısı yapılan açıklamada ABD'nin aldığı kararın İsrail-Filistin ilişkilerini ve tüm bölgedeki durumu daha da karmaşık hale getirebileceği ve bu durumdan derin endişe duyulduğu kaydedildi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gennadiy Gatilov da Rus haber ajansı TASS’a yaptığı açıklamada, ABD tarafından alınan karara katılmadıklarına işaret ederek “BM Güvenlik Konseyi’nde yapılacak oturumda ABD’nin bu kararını eleştireceğiz.” dedi.

KREMLIN'DEN AÇIKLAMA

Kremlin tarafından yapılan açıklamada, "ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararı Ortadoğu'daki durumu daha da karmaşık hale getirir. Karar uluslararası toplumun ayrışmasına neden oluyor" ifadeleri kullanıldı.

ulusal.com.tr

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiçbir komşu ülkenin toprak bütünlüğünde gözümüz yok Gündem Kılıçdaroğlu: Trump'ın açıklaması Ortadoğu'ya atılan tahrip gücü yüksek bombadır Gündem ABD'nin Kudüs kararına tepki fırtınası Gündem İşte Filistin sorununun kronolojisi Gündem