Türk ekonomisindeki son durum Ulusal Kanal'da değerlendirildi

Profesör Doktor Esfender Korkmaz ve Ekonomi yazarı Mustafa Pamukoğlu, Türk ekonomisindeki son durumu ve Şangay İşbirliği Örgütü tartışmalarını Ulusal Kanal'da değerlendirdi. Korkmaz'a göre Türkiye ekonomik krize karşı Avrupa Birliği yolunda demokrasi adımlarına devam etmeli. Pamukoğlu ise Türkiye'nin gelişen Avrasya ekonomisine yönelmesi gerektiği belirtti.

Abone ol

Türkiye'nin en önemli iki gündemi ekonomi ve terör. Ekonomi çevrelerinin gözü kulağı hükümet döviz kurundaki tansiyonu düşürmek için atacağı adımlarda. Ekonomistlere göre, Türk ekonomisi krizden de öte ağır hasta.

Profesör Doktor Esfender Korkmaz ve Aydınlık Gazetesi Ekonomi Yazarı Mustafa Pamukoğlu, Ulusal Kanal'da yayınlanan Haber Merkezi programında ekonominin rontgenini çekti.

Ekonomistlere göre, borçlanma ve sıcak para ekonomisiyle çıkmaza giren Türkiye'nin reçetesi üretim ekonomisinde. Peki, Türkiye üretim ekonomisine Avrasya ile mi yoksa Avrupa ile mi geçilir?

Esfender Korkmaz'a göre ekonomik kalkanınmanın temeli demokrasi ve insan hakları. Türkiye bu nedenle Avrupa Birliği ısrarını sürdürmeli.

Mustafa Pamukoğlu'na göre ise genç nüfusun yoğun olduğu ve dünya ticaretinin yoğunlaştığı Asya Türkiye için birinci seçenek olmalı.

ulusalkanal.com.tr

Kapalıçarşı'da altın Ekonomi ABD'de özel sektör istihdamı kasımda beklentiyi aştı Ekonomi İngiltere Merkez Bankası Başkanından “borçlanma” uyarısı Ekonomi İstanbul'un Yeni İncisi Çekmeköy Ekonomi