Rus Büyükelçi: Rus pilotu öldüren Türkiye'de elini kolunu sallayarak dolaşıyor

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, düşürülen Rus uçağının pilotunu öldüren Alparslan Çelik'in Türkiye'de elini kolunu sallaya sallaya dolaştığını söyledi. Karlov, Çelik'in tutuklanması için Moskova'nın Ankara'ya defalarca çağrı yaptığını belirtti.

Abone ol

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, öldürülen Rus pilotu ile ilgili konuştu. Karyov, düşürülen Rus Su-24 uçağının paraşütle atlayan pilotu Oleg Peşkov'u öldüren Alparslan Çelik'in Türkiye'de elini kolunu sallaya sallaya dolaştığını söyledi.

Rossiya 24 kanalına konuşan Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, "Adam televizyon kanallarına çıkıyor, gazetelere demeçler veriyor ve elini kolunu sallaya sallaya ortalıkta dolaşıyor. Ama Ankara bu MHP'liyi tutuklamak için hiçbir şey yapmıyor" dedi.

Karlov ayrıca, Çelik'in tutuklanması için Moskova'nın Ankara'ya defalarca çağrı yaptığını belirtti.

Eski MHP Keban Belediye Başkanı Ramazan Çelik'in oğlu Alparslan Çelik, 2014 ilkbaharında önce Irak'a geçmiş ve Türkmenlerle birlikte IŞİD'e karşı savaşmıştı.

Alparslan Çelik Irak'tan sonra da 2015 yılı başlarında Suriye'ye geçerek Bayırbucak Türkmenleri saflarına katılmıştı.

ulusalkanal.com.tr

F Tipi örgüt soruşturması Gündem Dün Erdoğan'la görüşen Abdullah Gül bu akşam da Bülent Arınç'la görüşecek Gündem Bindik bir alamete, gidiyoruz felakete Gündem Muhtarlar hoparlörden anlatacak Gündem