Suriye konulu dörtlü zirve yarın İstanbul'da

Suriye gündeminde gözler yarın İstanbul'da toplanacak Dörtlü Zirve'ye çevrildi. Türkiye'nin ev sahipliğinde Fransa, Almanya, Rusya devlet başkanlarının ve Birleşmiş Milletler temsilcisinin katılacağı zirve öncesi ülkelerden önemli açıklamalar gelmeye başladı.

Abone ol

Dünyanın gözü yarın İstanbul'da olacak. Suriye'deki gelişmelerin masaya yatırılacağı Dörtlü Zirve için Birleşmiş Milletler temsilcisi, Fransız, Alman ve Rus liderler İstanbul'a gelecek. BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Macron, Merkel, Putin ve Erdoğan Suriye hakkında görüşecek.

Türkiye tarafı Dörtlü Zirve'nin Suriye krizinde siyasi çözüme yönelik ilerleme açısından önemli bir adım olmasını bekliyor.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Uluslararası Diyarbakır Sempozyumu'nda konuştu. Kalın, özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın girişimleriyle yapılan İdlib mutabakatı sonrasında, Suriye'deki siyasi sürecin, hem sahada hem diplomatik çerçevede yeni bir evreye girdiğini belirtti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise Suriye konusunda bağlayıcı bir karar alınmayacğını belirtti.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Caber Ansari ise Suriye sorununun farklı formatlarda ele alınabileceği ama Tahran olmadan çözüme kavuşturulamayacağını belirtti.

İran ve Rusya'nın yaptığı açıklamalardan sonra, Dörtlü Zirve'nin ardından Batı Asya ülkeleriyle iki Suriye zirvesi daha yapılacağı duyuruldu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve ABD Başkanı Donald Trump ise Dörtlü Zirve öncesi telefonda konuştu. Elysee (Elize) Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Fransa ve ABD, Suriye'de aynı siyasi, insani ve güvenlikle ilgili hedefleri paylaşmaktadır. Başkan Trump, Cumhurbaşkanı Macron'dan İstanbul'da yapılacak dörtlü zirveye bu pozisyonu taşımasını istedi ifadeleri kullanıldı.

Suriye konulu dörtlü zirveye ilişkin tartışılabilecek en kritik sorulardan biri bunun istisnai bir toplantı olarak mı kalacağı yoksa Suriye'de krizin çözümü için yeni bir mekanizma olup olmayacağı…

ulusal.com.tr

Suriyeliler devletten maaş alıyor mu? Süleyman Soylu açıkladı Gündem Erdoğan: Bu sözlerimiz son ikazlarımız olarak değerlendirilmelidir Gündem Mayın avcısı 'Memed' göreve başladı Gündem İçişleri Bakanlığı'ndan düğün genelgesi! 81 ile gönderildi Gündem