Prof. Dr. Emin Gürses: Davutoğlu'nun dosyası hazır

Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Gürses Türkiye gündemini değerlendirdi.

Abone ol

HDP’nin kapatılması gerektiğini söyleyen Gürses, “Avrupa'da anayasaya bağlı olmayanlar meclise giremez. Sırrı Süreyya Önder Öcalan'ın talimatı ile vekil oldu.” dedi.

Davutoğlu’nun 28 Kışkırtmaları ile ilgili merkez sağdaki muhafazakar kitleye hatırlatmada bulunuyor diyen Gürses, “Davutoğlu 2015 senesinde Türkiye'nin Suriye Politikasında hiç bir aşamada etik ve stratejik hata yapmadığını söyledi. Türkiye'yi bu batağa kendisi soktu. Türkiye'de bir şey yapma şansı yok. Avrupa Amerika Davutoğlu'nun üzerine oynamaz artık geçti o zamanlar.” ifadelerini kullandı.

Gürses, Ahmet Davutoğlu'nun dosyasının hazır olduğunu söyledi.

Amerika-Çin arasında yaşanan rekabette İngiltere ve AB Amerika ile aynı mı düşünüyor sorusuna cevap veren Gürses, ”İngiltere Amerika ile aynı düşünmek zorunda. Hong Kong’u almaya çalışıyor, alamaz.” dedi.

İyi Parti-HDP tartışmalarını değerlendiren Gürses " Eğer İyi Parti’den gizlice bunu yapan varsa bunu meydana çıkarsınlar. Kılıçdaroğlu'na da geçtiğimiz dönemde Sözcü gazetesi yazarı üzerinden operasyon yaptılar. Baykal'a operasyon yapanlar şimdi de Kılıçdaroğlu'na yapmak istiyor." diye konuştu.

ulusal.com.tr

Düğün salonları ne zaman açılacak? Gündem Selçuk Bayraktar açıkladı: Yalan ve iftiranın tarafında saf tutanlarla yolumuzu ayırdık Gündem Libya'da Astana benzeri süreç olur mu? Mehmet Perinçek, Ulusal Kanal'a değerlendirdi Gündem Kamu çalışanları o gün idari izinli sayılacak Gündem