Merkel 'sığınmacıları Avrupa'ya göndermeyin' demek için pazar günü Türkiye'ye gelecek

Almanya Başbakanı Angela Merkel pazar günü Türkiye'ye gelecek. Erdoğan ve Davutoğlu ile görüşecek olan Merkel'in çantasındaki öncelikli konu "Mülteci krizi" olacak. Alman Başbakan "sığınmacıları Avrupa'ya göndermeyin" diyecek.

Abone ol

Almanya Başbakanı Angela Merkel haftasonu Türkiye'ye gelecek.

Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıktığını açık açık dile getirmekten çekinmeyen Merkel'in çantasında AB üyeliği konusunda yeni fasılların açılması gibi kritik dosyalar olacak.

Merkel pazar günü İstanbul'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu ile görüşecek. Görüşmelerde Suriyeli sığınmacıların Avrupa'ya göçü ele alınacak.

Merkel Erdoğan ve Davutoğluna "Suriyeli sığınmacıları Avrupa'ya göndermeyin" diyecek. Alman Başbakan bunun karşılığında AB adına Türkiye'ye çeşitli tavizler sunacak.

Merkel'in çantasından çıkaracağı 6 dosyada; vize muafiyeti, para yardımı, yeni kamplar, kara suları kuralı, yeni fasıl ve Kıbrıs sorunu başlıkları olacak.

Alman Başbakan bu dosyaları Türkiye'yi sıkıştırmak için koz olarak kullanacak. Merkel'in asıl hedefi Suriyeli mülteci sorununu Türkiye’nin başına yıkmak olacak.

Batı dünyasının liderliğine soyunan Merkel, Federal Parlamento’da mülteci krizi konusunda yaptığı konuşmada "Mülteci sorunun çözümünün AB için tarihi bir sınav olduğunu" söylemişti.

ulusalkanal.com.tr

PKK, Türk F-16'larına karşı ABD'den bu füzeyi istedi Gündem Soma davasını karıştıran lüks cip Gündem Bahçeli'den Ankara açıklaması: Asıl istifa etmesi gereken... Gündem Obama ile telefonda görüştü Gündem