Sıra onlara da geldi: F Tipi örgütle bağlantıları tespit edildi

Abone ol

Polis, bürokrat, hakim ve savcılardan sonra şimdi de gizli tanıklar masaya yatırıldı. Kumpaslarda görev alan gizli tanıklarla F tipi örgüt arasındaki bağlantılar tespit edildi. Gizli tanıkların ilişkileri ortaya çıktığında kumpaslar da çözülecek. Kumpasların polis, bürokrat, hakim ve savcılarının ardından sıra gizli tanıklara geldi.

F tipi kumpaslarda görev alan isimlerle ilgili soruşturmalar kapsamında gizli tanıkların inceleme altına alındığı öğrenildi. Aydınlık Gazetesi'nin haberine göre polis, hakim ve savcılarla ilgili işilemler devam ederken gizli tanıklar da kıskaca alındı.

Haberde gizli tanıklarla F tipi örgüt arasındaki bağlatılara araştırıldığı belirtildi. Gizli tanıkların ilişkilerinin ortaya çıkması kumpas soruşturmaları açısından oldukça belirleyici. Zira bir çok kumpas gizli tanıklar üzerinden yürütüldü.

Türkiye'deki ilk gizli tanık uygulaması Ergenekon davasında gündeme geldi. Koyun hırsızından katile, PKK yöneticisinden tecavüzcüye geçmişi şaibeli 60 kişi Ergenekon'un gizli tanığı yapıldı.

Sadece Ergenekon kumpasında Danıştay cinayetinin azmettiricisi Osman Yıldırım ve eski PKK yöneticisi Şemdin Sakık'ın da aralarında bulunduğu 60 gizli tanık kullanıldı.

ulusalkanal.com.tr

50 TL yardım izdihama neden oldu Gündem Fethullah Gülen ve Emre Uslu'ya tutuklama kararı Gündem O operasyona Türkiye de katılacak Gündem Türkiye karşıtlığı yaptılar: Kebap yemeyin ve Türkiye'ye tatile gitmeyin Gündem