Zeynep Küçük'e cezaevi tehdidi

Kumpaslar bir bir çökerken Ergenekon davası avukatı Zeynep Küçük'ün cezaevine girmesi söz konusu. Küçük'e verilen cezanın nedeni ise F tipi kumpas hakimlerine hakaret ettiği iddiası. Eğer Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı 21 Kasım'a kadar düzeltme talebinde bulunmazsa avukat Küçük cezaevine girecek.

Abone ol

Kumpas davaları çözüldü, yurtseverler tahliye oldu, kumpasçı polisler tutuklandı. Tüm bunlar yaşanırken Avukat Zeynep Küçük'ün F tipi Yargıtay üyeleri tarafından onanan cezası ise cezaevine girmesini gündeme getirdi.

Avukat Küçük'ün cezaevine girmesine neden olan da Ergenekon kumpasında görev alan özel görevli hakimlere hakaret ettiği iddiası. Küçük'e verilen 1 yıl 15 günlük hapis cezasının infaz erteleme süresi sona erdi. Sürenin dolduğu 11 Kasım Çarşamba günü adliye giden Küçük savcılığa teslim oldu.

Bir yandan da infazın durdurulması için süreç devam ediyor. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Zeynep Küçük'ün başvurusunu değerlendirmesi bekleniyor. F tipi hakimler 2 yıldan az olan cezalar için zorunlu olan 5 yıllık ertelenmeyi Zeynep Küçük için yok saymıştı.

F tipi hakim ve savcılar yurt dışına kaçarken cezaevine girmesi gündemde olan avukat Zeynep Küçük konuyu Ulusal Kanal ekranında değerlendirdi.

Avukat Zeynep Küçük'e cezaevine teslim olması için verilen süre 21 Kasım Cumartesi günü dolacak.

ulusalkanal.com.tr

Akit'e bir suç duyurusu daha Gündem Murat Karayılan'ın "Silvan; Kobani gibidir, yüklenin" çağrısını güvenlik güçleri boşa çıkardı Gündem HSYK Başmüfettişliği: İstanbul Askeri Casusluk davasında sahte belgelerle kumpas kuruldu Gündem Sözde "Ermeni Soykırımı"nı anlatan sergiye bir tepki de Talat Paşa Komitesi'nden Gündem