YÖK'ten yüz yüzü eğitim açıklaması

Yeni Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversitelerde örgün eğitimin yüz yüze başlayacağını açıkladı. Teorik derslerin salgının durumuna göre uzaktan verilebileceğini belirten Özvar, aşısızlara yönelik ise önlemler alınacağını söyledi.

Abone ol

Üniversitelerde yeni akademik dönem yüz yüze başlayacak.

Yeni Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversite rektörleriyle ilk kez buluştu.

Prof. Dr. Erol Özvar yaptığı açıklamada, ''Bakanlığımız olmak üzere ilgili tüm kurumların desteği ve kararları çerçevesinde halihazırdaki önceliğimiz yüz yüze eğitimdir. Riskler belirlenmeli ve buna göre önlemler alınmalıdır'' dedi.

Özvar, Hacettepe Üniversitesi’ndeki programda Yükseköğretim Kurulunun geleceğe dair yeni vizyonunu da açıkladı.

- 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında salgının gelişme seyri ve ilgili kurum ve kuruluşların uyarıları da dikkate alınarak üniversitelerde örgün eğitim yüz yüze başlayacaktır.

Buna göre salgının seyrine göre harmanlanmış eğitim modeli de örgün programlarda kullanılabilecek. Uygulamalı eğitimler tedbirler alınarak yüz yüze yapılacak.

- Teorik derslerin ise salgının seyrine göre yüz yüze veya belirli bir oranda uzaktan öğretimle verilebileceğini hatırlatmakta yarar görmekteyim.

Üniversite personelinin aşılarının tamamlanması teşvik edilecek. YÖK, aşısızlara yönelik ise öneriler sundu. Yurtlarda aşısız olanların ayrı yerlerde kalması önerildi.

- Yurtlarda mümkünse aşılı kişilerle aşısız kişilerin ayrı yerlerde kalmasının sağlanması, aşısız bireylerin PCR takiplerinin yapılması, belirti gösterenler için izolasyon odalarının bulundurulması basit gibi görünen ancak salgının yayılmasını azaltmada büyük önem taşıyan önlemlerdir. Yurtların kullanımı konusunda gerekli açıklamaların yakın zamanda yapılmasını beklemekteyiz.

Üniversite derslikleri de Kovid-19 önlemlerine uygun hale getirilecek.

- Havalandırma koşulları iyi olmayan amfi ve dersliklerle laboratuvarlarda maksimum kişi sayısı ve kapasitenin aşılmaması, öğrencilerin gruplara bölünmesi de yine önemli uygulamalardır.

Turkcell'den öğrenci ve öğretmenler için Milli Eğitim Bakanlığına 10 bin adet tablet bağışı Eğitim Yüz yüze eğitimde nelere dikkat edilmeli? Eğitim Okullar açılıyor: Kırtasiye alışverişi yapanlar dikkat! Eğitim Maden İşçileri Sendikası'ndan işçilere eğitim Eğitim