BDP'den özerklik hazırlığı

BDP Eş Genel Başkanı Gülten Kışanak 30 Mart yerel yönetim seçimlerinin "özerklik tescili" olacağını söyledi. Kışanak, "devlet özerkliğe müsade etmezse özgücümüze dayanarak özerkliği inşaa ederiz" dedi.

Abone ol

Yerel seçimler öncesi BDP'den özerklik ilanı ile ilgili çarpıcı açıklamalar geldi. BDP Eş Genel Başkanı Gülten Kışanak 30 Mart tarihini "özerklik tescili" olarak gördüklerini söyledi.

"BDP oyları Kürdistan’da tavan yapacak. Çok büyük sürpriz sayılacak yerlerden çıkışlar yapılacak. Yani Türkiye siyasi hareketinin şimdiye kadar seçimlerde gördüğü en iddialı sonuçları bu seçimde Kürdistan’da BDP yakalayacak. Ve özyönetim bu seçimlerde tescillenecektir"

PKK'nın yayın organı Özgür Gündem gazetesine konuşan Kışanak, Öcalan'lı açılım sürecinin özerklik sürecini güçlendirdiğini belirtti.

"Tabii ki Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan’ın başlattığı sürecin bunda olumlu katkıları var. Sayın Öcalan muhatap alındı. Sayın Öcalan’ın ortaya koyduğu çözüm perspektifi, güçlü çıkış da halkın siyasi pozisyonunu güçlendirdi. Geçen yıl Newroz’da Sayın Öcalan’ın yaptığı çağrı, Kürt halkının siyasal mücadelesinin inanılmaz derecede önünü açtı"

Kışanak yerel seçimlerin özerklik için "start" olacağını iddia etti.

"Biz bu seçimleri bütün bu saydığımız nedenlerle artık öz yönetim inşa sürecinin startı olarak rahatlıkla ilan edebiliriz. Bu tüm Türkiye için böyle. Kürt halkı için statü yerel özerkliklerin güçlenmesi süreci olacak"

Yerel seçimlerde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı olan Fırat Anlı da AKP'nin çıkardığı belediye yasasının özerklik yolunda fırsatlar sunduğunu söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Başvuru süresi doldu Gündem Balyoz Davası tez konusu oldu Gündem Cinayete teşebbüs! Gündem Erdoğan sert konuştu Gündem