HDP seçim bildirgesini açıkladı

"Türkiye Partisiyiz" iddiasıyla 7 Haziran genel seçimlerine hazırlanan HDP, seçim bildirgesini açıkladı. PKK'nın Cumhuriyete ve üniter devlete karşı açtığı savaş, HDP'nin seçim bildirgesinin temelini oluşturdu. Özerklik, anadilde eğitim, PKK'nın AKP ile yaptığı Dolmabahçe mutabakatına sadakat, Ermeni soykırımı yalanı, Kıbrıs'ta Batı'ya teslimiyet seçim bildirgesine girdi

Abone ol

Özerklik, soykırım yalanı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin lağvedilmesi, AKP ile Dolmabahçe mutabakatı, anadilde eğitim... Cumhuriyetin temel değerlerine savaş açan bütün politikalar HDP'nin seçim bildirgesine girdi.

Seçim bildirgesini eş genel başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ okudu.

İlk ve en temel vurgu "özerklik" oldu. HDP, bölücülüğü seçim bildirgesine koydu.

AKP ile PKK arasındaki Dolmabahçe mutabakatına sadakat vurgulandı. PKK'nın talepleri arasında yer alan "anadilde eğitim" bildirgeye girdi. Bu kez anadilde eğitim talebi kreşlere kadar indirgendi.

HDP, Ermeni meselesinde de emperyalist politikaların enstrümanı... Seçim bildirgesinde soykırımla yüzleşmek için "Hakikatleri araştırma komisyonu" kurulacağı vurgulandı.

HDP'nin Kıbrıs sorununa çözümü de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni lağvetmek...

Ve "sol parti" iddiasında olan HDP, Emperyalist Avrupa Birliği kampında yer almayı hedefliyor.

Aydın Gergin

ulusalkanal.com.tr

Direnen Yırca köylüleri kazandı Gündem Melih Gökçek'e kötü haber! Yeni bir soruşturma açıldı Gündem İstanbul'da hareketli saatler! Polise ateş etti Gündem "Ermeni soykırımı" yalanını kökten bitiriyoruz Gündem