Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: ABD ile Libya'da ortak çalışma talimatı aldık

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ve ABD'nin Libya konusunda anlaştığını açıkladı. Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump arasında olumlu bir yaklaşım olduğunu, ABD ile Libya'da ortak çalışma konusunda talimat aldıklarını söyledi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD merkezli Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesinin düzenlediği video konferansta konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, ABD’nin terör örgütü YPG/PKK'ya verdiği destek nedeniyle Suriye konusunda görüş ayrılıkları bulunduğuna dikkati çekti. Ancak bu ayrılığın diğer bölgesel konularda söz konusu olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trulp arasında Libya konusunda olumlu bir yaklaşım olduğunu belirten Çavuşoğlu, ABD ile Libya'da ortak çalışma konusunda talimat aldıklarını açıkladı.

Türk-Amerikan ilişkilerinde iniş-çıkışların her zaman söz konusu olduğunu kaydeden Çavuşoğlu ancak salgını sürecinin ilişkilere "yeni bir boyut eklediğini" belirtti.

ulusal.com.tr

Terörün partisi HDP Kapatılsın Gündem Feyzioğlu'ndan çoklu baro açıklaması Gündem Son 24 saatin verileri açıklandı: 1382 kişi koronavirüsü yendi Gündem Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Canpolat: Yargıtay'a başvuruldu. ABD ve İsrail uzantısı örgütleri ülkemizde istemiyoruz Gündem