Teröristler Savcı'nın telefonundan Yunanistan ve Bulgaristan'ı aradı

Çağlayan adliyesinde Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden teröristlerin, olay sırasında 2 ülkeyle sürekli telefon görüşmesi yaptıkları belirlendi. Teröristlerin, savcının telefonundan Yunanistan ve Bulgaristan'ı aradıkları, son görüşmenin ardından odadan silah sesleri geldiği ortaya çıktı.

Abone ol

İstanbul Adalet Sarayı'nda, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit olduğu terör saldırısıyla ilgili ayrıntılar netleşmeye başladı.

Savcı'nın ölümüne neden olan mermilerin teröristlerin silahından çıktığı açıklandı. Emniyet kaynaklarına göre, yapılan incelemede 7.65 mm çapındaki kurşunların teröristlerin kullandığı Fransız onlusu olarak tabir edilen silahtan çıktığı belirlendi.

Kamera kayıtlarına göre, savcı Mehmet Selim Kiraz'ın odasına olay günü saat 08.39'da avukat Ş. E. girdi. Avukat kısa süre sonra odadan ayrıldı.

Savcı Kiraz'ı rehin alan teröristlerin twitter'dan fotoğrafları yayınlaması üzerine polis Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı ile irtibata geçerek teknik takibe başladı.

Teröristlerin Savcı Kiraz'ın cep telefonuyla Yunanistan ve Bulgaristan'daki 2 ayrı numara ile sürekli telefon görüşmesi yaptıkları belirlendi. Bu görüşmeler polis tarafından kayıt altına alındı. Teröristlerin yurt dışı ile yaptıkları telefon görüşmelerinde, bilgi verdikleri ortaya çıktı.

Son telefon konuşmasının ardından da içerden silah sesi geldi ardından polis harekete geçti.

ulusalkanal.com.tr

Çarşı davasında çok önemli gelişme! Gündem Fethullah Gülen'in dosyası ayırıldı Gündem Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu eski Genel Sekreteri Dursun Arı’dan açıklama Gündem TÜİK'ten korkutan veri! Gündem