İstanbul'da gergin gece: Ramazan Şahin hayatını kaybetti

İstanbul Sultangazi'de kadınları sözlü taciz ettikleri iddia edilen yabancı uyruklu kişiler ile mahalleli arasında çıkan kavgada 1 kişi bıçaklanarak öldürüldü. Kavganın ardından büyüyen olaylara polis müdahale etti. Vatandaşların uzun süre sakinleşmemesi üzerine, polis Afgan ve Suriye uyruklu kişileri mahalleden tahliye etti.

Abone ol

Büyüyen kavga sırasında Ramazan Şahin bıçaklanarak ağır yaralandı. İlçedeki özel bir hastaneye kaldırılan Şahin, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Şahin'in hayatını kaybetmesi üzerine yakınları ve mahalle sakinleri, olayın yaşandığı yerde toplandı.

Kalabalığın artması üzerine mahalleye TOMA ve zırhlı araçlar konuşlandırıldı. Uyarıya rağmen mahalle sakinlerinin dağılmaması üzerine polis kalabalığa müdahale etti.

Polis, Afgan ve Suriye uyruklu kişileri kamyonete bindirerek mahalleden çıkardı.

Sabah saatlerinde de Şişli'de bir vatandaş sokak ortasında silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan şahsın durumunun kritik olduğu öğrenildi.

Henüz nedeni bilinmeyen saldırı ile ilgili polisin soruşturması sürüyor.

Polis mahallede bulduğu Afgan ve Suriye uyruklu kişileri mahalleden çıkardı. Polisin, bazı Afgan uyruklu kişileri kamyonete bindirerek olay yerinden uzaklaştırdığı kameraya yansıdı.

Ölüm haberini alan Ramazan Şahin'in yakınları hastane önünde toplandı. Ölen Ramazan Şahin'in dayısı Salih Arslan, "23.00 sıralarında Afgan ve Suriyeliler'in mahalledeki kızlara laf atması sonucu meydana geliyor. Ramazan Şahin benim yeğenim. Gürültüye aşağı iniyor, mahalledeki gençlerle Suriyeli ve Afganlılarla kavga ediyorlar. Aşağı yukarı 50-60 Suriyeli ve Afganlı mahalledeki gençlerle kavga ediyorlar. Bunlardan birinin bıçaklaması sonucu Ramazan Şahin 24 yaşında hayatını kaybediyor. Özellikle İsmetpaşa mahallesinde bu tür vakalar sürekli yaşanıyor. 10-20 liraya fazla vermek için evlerine Afgan ve Suriyeli insanları dolduranları şiddetle kınıyoruz. Yarın cenazden sonra da protestolarımızı en demokratik şekilde yapacağız. bu bu acıyı yaşıyoruz, bize bu acıyı yaşatanları mahallemizde barındırmayacağız. bu olaylar sürekli oluyor şikayet etmemize rağmen malesef kimse müdhale etmiyor. Pazar günleri ailemizle parklara gidip oturamıyoruz. 20-30 kiilik gruplar halinde oluyorlar, geldiğinizde sanki bir Arap ülkesinde kendinizi buluyorsunuz. Gencecik yeğenimin kalbine bıçak sapladılar. vuranların yanında kar kalıyor, çünkü bu insanların kayıtları bile yok." dedi.

Olayların çıktığı 85. Sokağı kapatan polisin bekleyişi sürüyor.

Bitlis'ten acı haber Gündem Şehit Başsavcının ölümüne ilişkin soruşturmada 2 kişi tutuklandı Gündem Polis şüphelilere ateş açtı Gündem En anlamlı anneler günü İzmir’de yaşandı Gündem