Antalya'da ÇED toplantısını yaptırmadılar

Antalya'da yurttaşlar ÇED toplantısını yaptırmadı. Akseki Güçlüköy'de çevre köylülerle birlikte toplantı yerinin karşısında eylem yaptılar. Toprağına, suyuna, doğasına sahip çıkmakta kararlı olan yöre halkı, HES projesini, teneke çalarak protesto etti. "HES'lere geçit yok" dediler

Abone ol

Doğasına, suyuna, taşına, toprağına 'el değdirmem' diyen yöre halkı, ÇEDtoplantısını yaptırmadı.

Antalya'da Akseki, Gündoğmuş ve Manavgat ilçelerini kapsayan, Gençler ve Güçlüköy mevkisindeki Çenger Çayı'na ikinci HES kurulmak isteniyor. Yöre insanı ise HES'e geçit vermiyor.

HES için masa başında belirlenen yer, onların geçim ve yaşam kaynağı. Tam da bu nedenle yurttaşlar HES'e karşı.

Daha önce aynı çayın üzerine bir HES yapılmıştı. Nehrin 7 kilometrelik bölümü bu HES nedeniyle kurudu. Su giderek daha da azalıyor. Yöre insanı bu sorunla baş etmeye çalışıyorken, aynı çaya ikinci HES projesi planlanması, bardağı taşırdı.

Planlanan proje için Güçlüköy'de ÇED toplantısı yapılmak istendi. Yöre halkı toplantının yapılacağı yerin tam karşısında HES projesini protesto etti. Toplantıyı yaptırmadılar. Tutanak tutuldu.

Komşu köy Ahmetler'deki Kanyona da HES yapılmak istenmişti. Yurttaşlar, tarihte eşine az rastlanır bir direnişle HES projesinin iptalini sağlamışlardı. O Ahmetler köylülerinin de desteklediği eylemde yurttaşlar yetkililere seslendi.

ulusal.com.tr

İstanbul'da sulu kar ve dolu etkili oluyor! Sürücüler dikkat Yurt Meteorolojiden kar yağışı uyarısı (Hava durumu) Yurt Malatya Arguvan'da deprem (20 Nisan 2019 Kandilli Rasathanesi son depremler) Yurt Kaklık Mağarası'nın hali içler acısı Yurt