İstanbul'da belediyelere ByLock operasyonu: Gözaltılar başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde, Kadir Topbaş'ın istifasının ardından 112 belediye çalışanı hakkında FETÖ soruşturması kapsamında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerin cep telefonlarında örgütün kriptolu haberleşme programı "ByLock" olduğu iddia edildi. Bazı şüphelilerin yakalanması 8 ilde operasyonlar sürüyor. Ankara'da da hakkında gözaltı kararı çıkarılan 142 bakanlık çalışanının yakalanması için çalışmalar sürüyor

Abone ol

İstanbul'da FETÖ'nün şifreli haberleşme programı olan "ByLock" kulanıcılarına yönelik soruşturması sürüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile 18 ilçe belediyesinde halen çalışan ve daha önce görev yapanların da aralarında bulunduğu 112 kişi hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan gözaltı kararı verildi.

Şafak vakti çok sayıda adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Aramalarda şimdiye kadar 61 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Diğer şüphelilerin yakalanması için, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 8 ilde operasyon başlattı.

Yapılan incelemelerde, şüphelilerin telefonunda örügütün kriptolu mesajlaşma uygumalası "Bylock" olduğu öne sürüldü.

Gözaltına alınan şüphelilerin İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri devam ediyor.

Belediye çalışanlarına yönelik yapılan operasyonların, Kadir Topbaş'ın istifasının ardından artarak devam edeceği ifade ediliyor.

ANKARA'DA DA OPERASYON

Öte yandan Ankara'da da 2 ayrı bakanlıkta FETÖ operasyonu yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı personeli 121 kişi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı eski personeli 21 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Adreslerde şüphelilerin yakalanması operasyonlar devam ediyor.

ulusal.com.tr

İstanbul'da oto hırsızlığı operasyonu: 3 tutuklama Gündem İddianameye Sözcü gazetesinden yanıt Gündem MHP Genel Başkanı Bahçeli: İnfaz fermanımızın yazılmasına sessiz kalınamaz Gündem Amiral Soner Polat yazdı: Barzani'nin önünü açan süreç Gündem