Almanya Başbakanı Angela Merkel'den Türkiye açıklaması

Türkiye mülteciler konusundaki zirveyi Avrupa Birliği'ne üyelik noktasında bir kapı olarak görürken Almanya Başbakanı Angela Merkel bu konuda son derece net ifadeler kullandı. Türkiye'nin AB üyeliğinin bugünün gündeminde olmadığını söyleyen Merkel, bunun önündeki en büyük engelin ise Kıbrıs olduğunu vurguladı. Merkel, "Türkiye'nin AB üyeliği ile ilgili yeni fasılları açmak Kıbrıs'ın direnişi yüzünden zor olacak" dedi

Abone ol

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye’nin Avrupa Birliği'ne sunduğu öneriler paketini memnuniyetle karşıladıklarını ancak bunun ayrıntılarını ele almak için bir hafta kadar zamana ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Merkel, AB-Türkiye zirvesinin ardından düzenlediği basın toplantısında, sığınmacı krizinin çözümü ve Türkiye ile AB arasında işbirliğinin güçlendirilmesi için Türk tarafının yaptığı son önerileri değerlendirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından gündeme getirilen önerileri zirvede ele aldıklarını belirten Merkel, “Türkiye’nin AB’ye sunduğu önerileri büyük memnuniyetle karşılıyoruz ancak gelecek hafta yapılacak AB zirvesine kadar zamana ihtiyacımız var. Birçok AB ülkesinin parlamentolarına danışması gerekiyor” dedi.

Avrupa Birliği üyesi ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarının 17-18 Mart'ta Brüksel’de bir araya geleceklerini hatırlatan Merkel, bu zirveye kadar Türkiye’nin önerilerinin ayrıntıları üzerinde görüşmeler yapılacağını kaydetti.

Mülteciler konusunda Avrupa'yla yapılan görüşmelerin önemli noktalarından biri de Türkiye'nin AB'ne üyeliği konusunda fasılların açılması. Ankara bu beklentiyle hareket ederken Merkel son açıklamasında tavrını net olarak ortaya koydu. "Türkiye'nin AB üyeliği bugünün gündeminde yok" diyen Merkel, bunun önündeki en büyük engelin Kıbrıs olduğunu vurguladı. Merkel, "Türkiye'nin AB üyeliği ile ilgili yeni fasılları açmak Kıbrıs'ın direnişi yüzünden zor olacak" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Rusya'da bomba alarmı! Dünya Avrupa Nükleer kazadan kıl payı kurtulmuş Dünya ABD, Somali'de eş-Şebab kampını vurdu: 150 terörist öldü Dünya Tam güneş tutulması yarın gerçekleşecek! Dünya