İstanbul geneli havaray projesi ihaleye çıkıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Genel Havaray ve Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Projeleri için ihale tarihini açıkladı. Bu kararla birlikte Kazlıçeşme ve Söğütlüçeşme arasında işleyecek Marmaray benzeri bir meto projesi içinde kapsamlı incelemelere başlandığı duyuldu.

Abone ol

İstanbul'un merakle beklediği Havaray projeleri için düğmeye bastı, projelerin ihale tarihi sonunda açıklandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2019 sonrası şehrin tamamının metroyla bağlanmasını planlıyor.

İBB İstanbul Geneli Havaray Projesi 14 Kasım 2016 tarihinde ihale çıkıyor. 9 Kilometrelik Havaray Projesi 1 yılda tamamlanacak.

Bir diğer Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Projesi'nin ihalesi ise 7 Aralık 2016'da yapılacak. Yapım süresi 810 takvim günü olarak belirlenen projenin ihalesi elektro-mekanik ve ince işlerle birlikte araç alımını kapsıyor.

İstanbul için planlanan yeni bir proje daha duyruldu. Marmaray projesinin bir benzeri olarak nitelendirilen, Kazlıçeşme- Söğütlüçeşme metro hattı için çalışmalar başladı.

Boğaz'ı Kuruçeşme- Beylerbeyi arasından geçecek olan 20 kilometrelik hat için istasyon yerleri, zemin etüt çalışması, güzergah geçiş noktaları, yolcu rakamları gibi teknik ve istatistiki verileri hazırlamaya yönelik kapsamlı inceleme başladı.

Kazlıçeşme- Söğütlüçeşme metro hattı ihalesi 26 Ekim'de gerçekleşecek. 20 kilometre uzunluğundaki projenin, işe başlama tarihinden itibaren 720 günde tamamlanması öngörülüyor. Metronunu İstanbul'un kuzey bölgelerindeki yolculuk taleplerini karşılaması planlanıyor.

ulusalkanal.com.tr

Tarihi Eminönü Balıkçısı'nın eski çalışanı öldürmüş Yurt Freni boşalan kamyon bir araca çarpıp eve girdi Yurt Vatan Partisi Denizli'de köyleri gezdi, vatandaşlarla gündemi değerlendirdi Yurt Veresiye için 12 şart Yurt