İşte sistemin yeni HDP kampanyası

7 Haziran seçimine giden süreçte "AKP'nin iktidar olamamsı için HDP barajı geçmeli" kampanyası bu kez farklı bir ambalajla sunuluyor. Yeni söylem şu: "PKK HDP'nin barajı geçmesini istemiyor"... HDP'yi bir kez daha Meclise sokma hedefini taşıyan kampanyanın düğmesine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bastı. İlk destek de cemaat medyasından geldi.

Abone ol

Sistemin HDP'ye 1 Kasım seçiminde de baraj atlatma planı netleşmeye başladı.

7 Haziran seçiminde HDP'nin Meclis'e girmesi için seferber olan çevreler yeniden atağa kalktı. AKP'nin tek başına iktidar olamaması için HDP'nin barajı aşması gerektiği algısı bir önceki kampanyanın ana argümanıydı. Bu seferki planda sunulan algı ise PKK ile HDP'yi karşı karşıya göstermek. Bu bağlamda "PKK HDP'nin barajı geçmesini istemiyor" söylemi yayılmaya başladı.

Yeni HDP kampanyasıyla ilgili ilk açıklamalar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. CHP lideri 25 Eylül'de BBC Türkçe'ye verdiği mülakatta "PKK eylemlerinin HDP'yi baraj altında bırakma amacını taşıdığını düşünüyorum" dedi.

CHP liderinin ikinci açıklaması Sözcü gazetesinin 27 Eylül'deki manşetinden verildi. Kılıçdaroğlu bu kez de "AKP ve PKK HDP'yi aralarına aldı eziyorlar" tespitinde bulundu.

HDP'yi 1 Kasım'da Meclis'e sokma kampanyasına en hızlı destek de Cemaat medyasından geldi. Zaman yazarı Şahin Alpay KIlıçdaroğlu'nun sözlerini yineledi. "HDP'nin ezilmesine izin vermemeliyiz" ifadesini kullandı.

Ardından aynı propaganda Milliyet yazarı Mehmet Tezkan'ın köşesinden duyuruldu. Tekzan bugünkü yazısında HDP'nin barışı ve siyaseti, PKK'nınsa savaşı ve silahı temsil ettiğini ileri sürdü. Tezkan "HDP baraj altında kalırsa PKK kazanacak" dedi.

Öte yandan kampanyanın en kritik rolü de HDP Eşbaşkanı Selahaddin Demirtaş'a ait. Demirtaş'ın son açıklamalarında HDP ile PKK'yı farklı göstermeye çalışması dikkat çekti. Demirtaş, Süddeutsche Zeitung gazetesine verdiği röportajda "PKK ile ortak değiliz. PKK'nın kendi akjandası ve hedef kitlesi var. PKK'nın hedefinde HDP'yi desteklemek yok" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Davutoğlu, BM'de konuştu Gündem Boykot çağrısı yapan PKK tökezledi Gündem Beytüşşebap Kaymakamı'ndan sosyal medyayı sallayan mesaj: İyi dinleyin! Gündem Erzurum şehidini karşıladı Gündem