İstihbarattan emniyete PKK uyarısı: Bu 11 ilçe "yüksek risk" oluşturuyor

İstihbarat birimlerinin Doğu ve Güneydoğu illeri ile ilgili hazırladığı raporda Emniyet'i uyardı. 12 ilçenin "yüksek risk" oluşturduğu, PKK'nın bu bölgelerde halka baskı yaparak bağımsız alanlar ve kanton bölgeler kurmaya çalıştığı belirtildi.

Abone ol

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne sunulan istihbarat raporlarında, PKK'nın Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki 12 ilçede kanton bölgeler kurmaya çalıştığına dikkat çekildi.

İstihbarat birimleri, terör saldırıları ve çatışmaların arttığı Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu ile ilgili rapor hazırladı. Raporda önemli tespitler yer aldı.

PKK'nın bölgede kontrol noktaları oluşturduğu, sözde bağımsız alanlar ve kanton bölgeler kurmaya çalıştığı belirtildi.

"12 ilçenin yüksek risk" teşkil ettiği uyarısına yer verildi. PKK'nın Yüksekova, Cizre, Silopi, Çukurca, Nusaybin, Şemdinli, Eruh, Varto, Bulanık, Lice ve Kulp gibi ilçelerde "Halk ayaklanmaları-kurtarılmış bölgeler" oluşturmak için vatandaşa baskı uyguladığı ifade edildi. Örgütün hendek kazıp patlayıcılar yerleştirip ve çatışarak güvenlik güçlerinin bu alanlara giriş ve denetimlerinin önüne geçmeye çalıştığı vurgulandı.

Riskli bölgelere örgütün gençlik yapılanması YDH-G ile kırsaldan gelen silahlı milislerin yerleştiği, hücre evler oluşturulduğu, mühimmat ve cephanelik depolandığı kaydedildi.

ulusalkanal.com.tr

PKK'dan bir bombalı saldırı daha! Gündem Ölümden böyle kaçtı! Gündem Son yolculukta da omuz omuza Gündem Türkiye’nin ikinci anti emperyalist savaşı! Gündem