O müfettişlere soruşturma

Türkiye'nin en büyük maden faciası olarak, tarihe geçen Soma'da yeni bir gelişme yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 301 işçinin hayatını kaybettiği madene olumlu rapor veren 2 müfettiş hakkında soruşturma başlattı.

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Manisa'nın Soma ilçesinde 301 işçiye mezar olan madene olumlu rapor veren 2 müfettiş hakkında soruşturma başlattı.

Müfettişler Mart ayında ocakları denetlemiş ve yüzlerce çocuğun yetim kalmasına sebep olan madene "kusursuz" raporu vermişti.

Skandal bununla da bitmemiş, madene olumlu rapor veren İş Başmüfettişi Emin Gümüş'ün, Soma Holding'te Projelendirme ve Etüt Müdürü olarak çalışan Hayri Kebapçılar’ın eniştesi olduğu ortaya çıkmıştı.

Madenle ilgili başlatılan soruşturmada ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın denetçi olarak görevlendirdiği Aysel Ertürk ile Savcılığın görevlendirdiği bilirkişi Alparslan Ertürk'ün evli olduğu ortaya çıktı.

Bakanlık adına denetim yapan Aysel Ertürk, kendisinden önceki denetimlerin normal olup olmadığını inceleyecek ve denetimi raporlaştıracak. Eşi Alparslan Ertürk ise savcılık adına hem bakanlığın hem de işletmenin kusurlarını raporlayacak.

ulusalkanal.com.tr

Sopası olmayan diktatör olamaz Gündem Kılıçdaroğlu'ndan taziye telefonu! Gündem İstanbul için kırmızı alarm! Gündem Adalet Bakanı'ndan AYM tepkisi Gündem