Tek bir sendikada örgütlenme düzenlemesine Hak-İş’ten tepki

İş yerlerinde örgütlenmenin tek bir sendika çatısı altında toplanmasını öngören düzenleme 1 Kasım’da hayata geçecek. Hak-İş, düzenlemeye tepki gösterdi. Kanun zoruyla üyelerin başka sendikaya üye yapılmasının kabul edilemez olduğu belirtildi. Hükümete iptali için çağrı yaptı.

Abone ol

Tek bir sendikada örgütlenme düzenlemesine Hak-İş’ten tepki geldi.

Hükümet 696 Sayılı KHK ile binlerce işçiyi taşerondan kadroya geçirmişti. Bu adım işçilerin yüzünü güldürürken düzenleme ile başka bir uygulama da hayata geçirilecek.

İşkollarında yapılacak düzenleme ile iş yerlerinde örgütlenmenin tek bir sendika çatısı altında toplanmasını öngören düzenleme 1 Kasım’da uygulanmaya başlayacak.

Yeni düzenlemeye ilişkin Hak-İş Genel Başkan Mahmut Arslan basın toplantısı düzenledi. Bu durumun çalışanların ücret ve sosyal hakları başta olmak üzere birçok alanda sorun yaşamalarına sebep olduğunu söyledi.

Arslan, örgütlenme özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılmasını istedi.

Düzenlemenin iptal edilmesini isteyen Arslan’ın hükümete çağrısı da oldu.

HABER: SEDA AKYÜZ KAMERA: TANSEV KARA

ulusal.com.tr

Altın 2 bin doları aştı Ekonomi Bakan Pekcan açıkladı: O ülke ile finansman desteği anlaşması imzalandı Ekonomi Türkiye'nin ihracatı geçen yılın gerisinde kaldı Ekonomi Ticaret Bakanı Pekcan: 15 milyar dolar oldu Ekonomi