Yaşamım ellerinde, ellerimizde

Ülkemizde her yıl 2 binden fazla kişi beklediği organı bulamadığı için hayatını kaybediyor. Bu insanları yaşatmak ise hepimizin elinde. Peki nasıl? Tabiki organlarımızı bağışlayarak.

Abone ol

Türkiye'de her yıl 2 bini aşkın insan organ bağışı beklerken yaşamını yitiriyor. Halihazırda 20 bini aşkın kişi hayata tutunabilmek için umutla organ bağışı bekliyor.

Türkiye organ naklinde dünya çapında çok ön sıralarda. Ancak yine de yeterli değil. Bu konuda daha çok bilinçlendirme yapılması şart. Bunun için de gönüllü olanlarımız var.

Yani yaşam ellerimizde, ellerinizde...

Mesela bu öğrenciler, organ bağışının önemine dikkat çekmek için üniversitelerinde bir kulüp kurmuş. Adı Kanope. Peki Kanope ne anlama geliyor?

Organ Bağışı Haftası kapsamında kurulan bu stantlarda çalışan onlarca gönüllü var. Mesut Karaali de onlardan biri. Hikayesi organ bağışlamak isteyenler için iyi bir örnek.

Stant Kadıköy'de hemen rıhtımda. Duyarlı vatandaşlar imza atmadan geçmiyor. Siz de organ bağışlayarak, umutların yeşermesine yardımcı olmak istemez misiniz?

HABER-KAMERA: BÜLENT ÜNAL

ulusal.com.tr

Özel okul teşviklerinde ilk ödeme yapıldı Sağlık Milli Eğitim Bakanlığı'na 92 milyar 528 milyon lira kaynak ayrıldı Sağlık Yılmaz'dan, tartışma yaratan yeni sistemle ilgili açıklamalar geldi Sağlık Sistem değişti, 100 milyon kitap elde kaldı Sağlık