Kars'ta yiyecek arayan boz ayı araba çarpması sonucu öldü

Nesli koruma altında olan boz ayı yiyecek aramak için karayoluna indi, bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti. Kars'da karşıdan karşıya geçmek isteyen ayıya çarpan araç sahibi ise ayıya yardım etmek yerine kaçmayı tercih etti.

Abone ol

Nesli koruma altındaki boz ayıya çarpıp kaçtı. Kars'ın Sarıkamış ilçesinde karayolunu karşıdan karşıya geçmek isteyen 230 kiloluk erkek boz ayı bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Olay Sarıkamış ormanlarının yakınındaki Soğuksu mevkisinde meydana geldi. Henüz plakası ve sürücüsü belli olmayan bir taşıt, karayolunu karşıdan karşıya geçmeye çalışan boz ayıya çarptı.

Başından ağır darbe alan ayı, olay yerinde hayatını kaybetti.. Yoldan geçen bir sürücünün ihbarı üzerine Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü ekipleri yolun kenarına savrulan hayvanı, Kars'a getirdiler.

Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine götürülen ayı, otopsi için Veteriner Fakültesine teslim edildi.

ulusalkanal.com.tr

Kahramanmaraş'ta kaybolan küçük Yusuf'tan kötü haber Yurt Kahramanmaraş'ta kaybolan küçük Yusuf'tan kötü haber Yurt Muş'ta polise bombalı saldırı Yurt Muş'ta polise bombalı saldırı Yurt