TASAM Başkanı Süleyman Şensoy'dan çarpıcı değerlendirmeler

TASAM Başkanı Süleyman Şensoy, Türkiye- Rusya ilişkileriyle ilgili çarpıcı değerlendirmeler yaptı. "Krizden en çok zararı Türkiye görür" diyen Şensoy, ilişkilerin normalleşmesi gerektiğini vurguladı. İki ülke ilişkilerinin dünyanın geleceğini etkileyeceğini belirten Süleyman Şensoy, Türkiye- Rusya yakınlaşmasının Suriye'deki PKK uzantısı PYD'yi de zor duruma sokacağını kaydetti. TASAM Başkanı, bölgedeki terör faaliyetlerini azaltmanın yolunun da bölge ülkeleriyle işbirliğinden geçtiğini söyledi.

Abone ol

"Türkiye- Rusya ilişkileri bir an önce normalleşmeli". Türkiye'de esnafından çiftçisine sanayicisinden turizmcisine kadar hemen her kesim bu cümleyi kuruyor.

Peki, ilişkilerin düzelmesi neden önemli? Türk Asya Strateji Araştırmaları Merkezi Başkanı Süleyman Şensoy, konuyla ilgili Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yaptı.

Şensoy'a göre kriz Türkiye'ye ekonomik, siyasi ve kültürel olarak fayda değil zarar getiriyor.

İki ülke ilişkilerinin düzelmesi hayati bir öneme sahip. Çünkü dünyanın geleceğini de etkiliyor.

Devam eden krizden en çok Türkiye zarar görüyor.

Rusya krizi Türkiye'nin ilişkide olduğu diğer ülkelere de yansıyor.

Rusya Devlet Başkanı Putin'den zaman zaman Türkiye'ye olumlu mesajlar da geliyor.

TASAM Başkanı , ilişkileri düzeltecek diplomasi formülünü açıkladı.

İlişkilerin düzelmesi ise siyasi arenada Türkiye'ye fayda sağlayacak. Bunlardan en önemlisi de PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin bölgedeki etkisi kırılacak.

Türkiye'nin İran, Rusya Irak ve Suriye'nin bölgesel işbirliği ise bölgedeki terörü azaltacak.

Haber: Deniz Adalı

Kamera: Şengül Derin

ulusalkanal.com.tr

IŞİD'lilerin bulunduğu bina havaya uçuruldu Gündem Şırnak'ta çok sayıda el yapımı patlayıcı imha edildi Gündem Hrant Dink davası başladı Gündem Hrant Dink davası başladı Gündem