Paris keşifçisi Antalya'da yakalandı

Terör saldırısından önce Paris'te keşif yaptığı iddia edilen Fas uyruklu IŞİD üyesi Antalya'da yakalandı. Belçika vatandaşı olduğu belirtilen Ahmet Dahmani ile beraberindeki 2 kişi tutuklandı. IŞİD militanlarının Antalya'da toplanan G-20 Liderler Zirvesi'ne yönelik eylem planladıkları ileri sürüldü.

Abone ol

132 kişinin ölümüne neden olan, Fransa'nın başkenti Paris'teki saldırılarda rolü olduğu iddia edilen 3 kişi Antalya'da yakalandı.

IŞİD üyelerinin, 13 Kasım Cuma günü düzenlenen saldırılardan önce, hedef alınacak yerlerde keşif yaptığı iddia edildi. Fas uyruklu Belçika vatandaşı 26 yaşındaki Ahmet Dahmani saldırılardan sonra Türkiye'ye geldi. Dahmani, Antalya Havalimanı'nda takibe alındı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafında izlenen Dahmani, 16 Kasım'da Manavgat'taki 5 yıldızlı bir otele yerleşti. Otele baskın düzenleyen polis, Dahmani'yi gözaltına aldı.

Polis, Dahmani ile buluşmak üzere Suriye'den gelen 29 yaşındaki Ahmet Tahir ve 23 yaşındaki Muhammed Verd'yi de Antalya - Alanya karayolu üzerinde yakaladı.

2 Suriyelinin, Paris eyleminin faillerinden biri olan Dahmani'yi güvenli bir şekilde Suriye'ye götürmeyi amaçladığı öne sürüldü. Mahkemeye çıkarılan 3 kişi tutuklandı.

Ahmed Dahmani ve diğer 2 IŞİD militanının, Belek'te yapılan G-20 Liderler Zirvesi'ne yönelik bir eylem planladıkları öne sürüldü.

ulusalkanal.com.tr

Kararın Yargıtay'ca onanması durumunda tazminat F tipi hakimlerden tahsil edilecek Gündem Suriye'ye savaş ilan ettiler Gündem Peşmerge, NATO'dan yardım istedi Gündem Kredide yeni dönem başladı Gündem