Dünya Sağlık Örgütü AB'yi uyardı

Dünya'da salgının merkezi ise artık Avrupa oldu. Avrupa'daki günlük Kovid-19 ölümleri geçen haftaya kıyasla yüzde 40 arttı. Özellikle Fransa, İngiltere ve Hollanda'da hasta sayısında, can kaybında artış Mart ayından bie en yüksek seviyede. Yoğun bakım servisleri doldu taştı.

Abone ol

Avrupa'da Kovid-19 kaynaklı ölüm oranları yüzde 40 arttı. DünyaSağlıkÖrgütü, küresel Kovid-19 salgının merkezinin yeniden Avrupa kıtası olduğunu açıkladı.

Vakaların çoğu Fransa, İspanya, İngiltere, Hollanda ve Rusya'da tespit edildi. Hastanelerdeki yoğun bakım üniteleri ağır hastalarla dolmaya başladı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus geçen hafta dünya genelinde Covid-19 vakalarında ulaşılan en yüksek rakamın bildirildiğini açıkladı.

DSÖ Sözcü Margaret Harris de Avrupa ülkelerini uyardı, koronavirüs ile mücadeleyi ciddi şekilde hızlandırmasının gerektiğini söyledi.

Avrupa Birliği üyesi ülkelerin liderleri, Kovid-19'a ilişkin yeni tedbirler ve AB içindeki koordinasyonu görüşmek için "sanal zirve" toplantısında bir araya gelecek.

Kısmi sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Fransa’da son 24 saatte 33 bini aşkın vaka tespit edildi, 523 kişi de hayatını kaybetti.

İngiltere de ise 27 Mayıs'tan bu yana günlük en yüksek sayı ile rekor artış yalandı. Bir günde 22 bin 885 yeni vaka tespit edildi ve 367 kişi daha virüsten yaşamını yitirdi.

İspanya’da vaka sayısında artış sürüyor. Ülkede son 24 saatte 18 bin 418 kişide daha virüs tespit edildiği, 267 kişinin daha yaşamını yitirdiği aktarıldı.

10 bine yakın yeni hastanın belirlendiği Almanya'da, Almanya Başbakanı Angela Merkel, koronavirüsün yayılmasını engellemek için tüm restoran ve barları 4 Kasım'dan itibaren kapatma konusunda eyalet başkanlarının bugün anlaşmalarını istiyor.

Rusya'da corona virüsü salgınının ikinci dalgası yaşanıyor. Rusya Halk Sağlığı ve Tüketici Hakları Kurumu, yaşanan vaka artışı nedeniyle yeni önlemler getirdi. Halka açık alanlarda maske takmak zorunlu hale getirilirken, restoranlara da belli çalışma saatlerine geçidi. Yeni önlemlere göre, restoranlar 23:00 – 06:00 saatleri arasında kapalı olacak.

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, ülkedeki son istatistikleri paylaştı. Son 24 saatte 6 bin 968 kişinin corona virüsü testinin pozitif çıktığını belirten Lari, 346 kişinin de hayatını kaybettiğini ifade etti.

Grip aşısı nasıl yaptırılır? Sağlık İstanbul'da vaka sayısı tırmanışta Sağlık Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: ''Salgına karşı organize olalım'' Sağlık Sağlık Bakanlığı 81 ile genelge gönderdi Sağlık