Kıbrıs’ta yeni süreç dayatması

Kıbrıs’ta müzakerelerin yeniden başlaması için Birleşmiş Milletler’in yeni bir taslak hazırladığı iddia edildi. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin hazırladığı takvime göre, taraflar arasında Temmuz ayında bir anlaşma sağlanacak, Eylül'de ise referanduma gidilecek.

Abone ol

Kıbrıs’ta dağılan müzakere masasının yeniden toplanması için çalışılıyor.

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin hazırladığı iddia edilen plana göre, Türk ve Rum liderler kısa zaman içinde müzakerelere yeniden başlayacak.

Rum basınında yer alan habere göre, Türk ve Rum taraflarının Temmuz ayında anlaşma sağlanması, Eylül ayında da Ada’da referanduma gidilmesi hedefleniyor.

Rum Alithia gazetesinin “Çözüm Hedefiyle 4 Adım” başlıklı haberinde, Nisan ayı başında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum lider Nikos Anastasiadis birlikte bir yemek yiyecek. Bu yemek, müzakerelerin yeniden başlaması anlamı taşıyacak.

Müzakerelerin en çok tartışılan konuları olan Garantiler ve Güvenlik meselesinin Temmuz ayına kadar çözüme kavuşmasının hedeflendiği belirtildi.

Temel konularda uzlaşmanın sağlanmasının ardından, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde Başkanlık seçimi dönemine girilmeden Eylül ayında referanduma gidilmesi bekleniyor.

Bu süreci “Yakıcı Yaz” olarak nitelendiren Rum basını Ağustos ve Eylül ayının ilk yarısında, referandumda “Evet” ya da “Hayır” oyu çıkmasıyla ilgili propagandaların yapılabileceğini yazdı.

ulusalkanal.com.tr

İzmir Marşı'na yapılan disiplin tehdidine soruşturma başlatıldı Gündem İzmir'de de Vatan Partisi adına sahte "evet" broşürleri dağıtıldı Gündem Melih Gökçek hakkında halk sağlığına kasttan suç duyurusu Gündem GDO sadece ekmekte mi var? Gündem