Altın Palmiye "I, Daniel Blake" ile İngiliz yönetmen Ken Loach'ın oldu

69'uncu Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye, İngiliz Ken Loach'ın bir işçinin sistem ile mücadelesini anlattığı "I, Daniel Blake" filmi aldı. Geceye ise İran damga vurdu. İranlı yönetmen Asger Ferhadi'nin “Satıcı” filmi en iyi senaryo ödülüne layık görülürken filmin başrolündeki isim İranlı oyuncu Şehab Hüseyni’de en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandı.

Abone ol

69'uncu Cannes Film Festivali ödülleri Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Festivalin en önemli ödülü olan Altın Palmiye ödülünü, sistem eleştirisi filmi "I, Daniel Blake" ile İngiliz yönetmen Ken Loach aldı.

En iyi yönetmen ödülü ise "Graduation" isimli filmi ile Romanyalı yönetmen Cristian Mungiu ve "Personal Shopper" filmiyle Fransalı yönetmen Olivier Assayas arasında paylaşıldı.

Sinemanın en prestijli organisazyonlarından sayılan Cannes Film Festivali'nde İran damga vurdu. İranlı oyuncu Şehab Hüseyni, Fransa’da düzenlenen 2016 Cannes Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanırken, En İyi Senaryo ödülü ise İranlı yönetmen Asger Ferhadi'ye geldi.

Şehab Hüseyni ve Terane Alidosti’nin başrolünü paylaştığı "Satıcı", Arthur Asher Miller’in meşhur eseri "Satıcının Ölümü" adlı tiyatro oyununu oynamakta olan genç bir çiftin hikayesini anlatıyor.

Filmde genç çift yeni oyuna başladıktan sonra kendi özel hayatlarında problemlerle karşılaşır ve hayatları kabusa dönüşür.

“Eli”, “Ayrılık” ve “Geçmiş” İranlı yönetmen Asger Ferhadi’nin ödüllü filmleri arasında.

En iyi kadın oyuncu ödülünü ise Filipinli yönetmen Brilliante Mendoza'nın "Ma Rosa" filmindeki rolüyle Jaclyn Jose aldı.

ulusalkanal.com.tr

İzmir Devlet Opera ve Balesi, Bursa'da "Çakırcalı Efe"yi sahneledi Kültür Sanat Cannes'de İran rüzgarı esti Kültür Sanat Cannes'de İran rüzgarı esti Kültür Sanat Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ, yayımlanan kitaplarını imzaladı Kültür Sanat