Karantina süresi dolanlar halk oyunuyla uğurlandı

Koronavirüsle mücadelede tek yürek olan yurttaşlarımızın yüce gönülleri zoru kolay ediyor. Öyle ki Burdur'da karantina süresi dolan 145 kişi Teke Yöresinin halk oyunlarıyla uğurlandı. Ağrı'da ise İran'dan ülkemize giriş yapan ve karantinaya alınacak aile 'hoş geldin pastası' ile karşılandı.

Abone ol

Koronavirüsle mücadele de her yurttaş üzerine düşenin daha fazlasını yapmak için elinden geleni ardına koymuyor. Dayanışmanın en güzel örnekleri her gün tek tek salgınla mücadele tarihine yazılıyor.

Burdur'da 14 günlük karantina süresi dolan 145 kişi Teke Yöresi'nin o eşsiz halk oyunlarıyla memleketlerine uğurlandı.

Çeşitli ülkelerden gelmişlerdi. Kentte Fereli Sinan Efendi KYK Erkek Yurdu'na yerleştirildiler. 14 gün boyunca gözlem altında tutuldular. O süreç tamamlandı.

Çıkış işlemleri için hazırlıklara başlanmıştı ki, yurt personeli onlara moral vermek için harekete geçti. Burdur yöresine ait halk oyunu oynadılar. Yurttaşlar onları, büyük bir ilgi ve coşkuyla izledi.

Sağlık kontrollerinin ve çıkış işlemlerinin tamamlanmasının ardından da yurttaşlar, 11 araçla memleketlerine doğru yola çıktı.

Ağrı'da karantinaya alınacak aileye pastalı karşılama yapıldı.

İran'dan ülkemize giriş yapan ve 14 gün karantinaya alınacak aileye, Abdürrahim Arvasi Yurdu'nun sağlık çalışanları ve personeli özel bir karşılama yaptı. 'Hoş geldin' pastası kesip, ailenin ikiz çocuklarına oyuncak hediye ettiler.

Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yurtlardaki durum ile ilgili bilgi verdi. Yurt dışından gelen toplam 33 bin 339 kişinin 57 ildeki 84 yurtta misafir edildiğini söyledi. 12 bin 912 vatandaşın karantinada olduğunu, 20 bin 427 vatandaşın ise yurtlardan ayrıldığını duyurdu.

ulusal.com.tr

AKOM'dan İstanbullulara uyarı Yurt Çanakkale'de sahte ürün operasyonu Yurt Denizlerde av yasağı başlıyor Yurt Hastane penceresinden çarşafla kaçtı Yurt