''Açılım PKK'yı yasallaştırır''

Açılım süreci PKK'nın terör listesinden çıkmasına yol açacak! Bu önemli tespit dış politika uzmanı Dr. Bente Scheller'den geldi. Scheller, "PKK ile Türkiye arasında bir yakınlaşma varsa, o zaman ABD ve AB için de durum değişir ve bu büyük bir ihtimalle PKK’nın terör listesinden çıkartılmasına yol açar" dedi.

Abone ol

Almanya, Irak'a askeri mühimmat yollayacağını açıkladı. Erbil'e gönderilecek silahlar ülkede tartışma yarattı. Tartışmanın odağında silahların PKK'ya gidip gitmeyeceği konusu vardı.

Alman Devlet Televizyonu'na konuşan Beyrut Heinrich Böll Vakfı Başkanı politika uzmanı Dr. Bente Scheller, gelişmelerin PKK'nın Batı'da terör listesinden çıkarılmasıyla sonuçlanabileceğini söyledi. Scheller'e göre, PKK'nın terör listesinden çıkarılmasına en büyük dayanak açılım süreci ve Meclis'te 3 partinin oylarıyla geçen açılım yasası.

Bente Scheller, "Birkaç ay önce, hapisteki PKK lideri Abdullah Öcalan ve Türk hükümeti şaşırtıcı bir şekilde resmi anlaşmaya vardı. Ezidilerin kurtarılması sırasında PKK muhtemelen hükümetle de görüştü. Çünkü kurtarılan insanların güvenli bir yere götürülmesi gerekiyordu. Her iki taraf da görüşüyor anlaşılan, bir hareketlilik söz konusu. PKK ile Türkiye arasında bir yakınlaşma varsa, o zaman ABD ve AB için de durum değişir ve bu büyük bir ihtimalle PKK’nın terör listesinden çıkartılmasına yol açar." dedi.

Scheller, Kuzey Irak'taki Kürtlerin Batı'nın müttefiki olabileceğini de söyledi.

Scheller, "İki büyük Kürt grubu yıllardır Barzani ve Talabani aileleri tarafından temsil ediliyor. Eğer kusursuz demokrasi isteniyorsa, Irak Kürdistanı’nın buna müsait olmadığı ve özlenen partner olmadıkları ortada. Ancak şu anda en büyük tehlikeyi IŞİD oluşturuyor. Batı'nın partnere ihtiyacı var. Şu anda onun hangi değerlere sahip olduğuna bakacak durumda değil. Eğer İslamcılara karşı bir şey yapmak istiyorsak, Kürtlere muhtacız." diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

Yarın belli olacak Gündem Anayasayı çiğnedi, Anayasa üzerine yemin edecek Gündem Bahçeli'den heykel açıklaması Gündem ''Hem ulusalcı, hem solcu olunmaz'' Gündem