Muazzez İlmiye Çığ'dan güçbirliği görüşmelerine destek

Güç birliği görüşmelerine bir destek de Cumhuriyet çınarı Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ'dan geldi. Kemal Kılıçdaroğlu ve Doğu Perinçek'e mektup yazan 101 yaşındaki Sümerolog, "Birleşerek, seçimlerde Türkiye'mizi bu çirkef politikacılardan kurtarın" dedi.

Abone ol

"Bir araya gelebildiğinizi görmek, bir an içimizi ferahlattı." 101 yaşındaki Cumhuriyet aydını Muazzez İlmiye Çığ, CHP ve Vatan Partisi arasındaki görüşmeleri işte böyle yorumladı.

Cumhuriyet Halk Partisi ve Vatan Partisi arasındaki işbirliği görüşmeleri devam ederken Muazzez İlmiye Çığ Kemal Kılıçdaroğlu ve Doğu Perinçek'e seslendi. İki lidere mektup yazan Muaazzez İlmiye Çığ, "Türkiye için birleşin" dedi.

"Sayın Kılıçdaroğlu ve Perinçek; 101 yaşıma geldiğim şu günlerde ülkem elden gidiyor diye kan ağlarken, bir araya geldiğinizi görmek beni bir an olsun ferahlattı. Gönüllerimize su serptiniz ama önemli olan bir an önce anlaşıp birleşerek diğer partileri de aranıza çekmeniz."

Muazzez İlmiye Çığ iki liderden, hükümet kurabilecek bir cephe yaratmalarını istedi.

Türkiye'nin iç savaşın eşiğinde olduğuna dikkat çeken Çığ, Kılıçdaroğlu ve Perinçek'e "Türkiye elimizden giderse egolarımızın bir anlamı kalmaz" uyarısında bulundu.

ulusalkanal.com.tr

"Bizler etle kemiğiz" Gündem Üniversiteye yandaş atama yargı yolundu Gündem Polis karakoluna uzun namlulu silahlarla saldırı! Gündem "23 bin 800 kişi seçmen listesinden silindi! Suç duyurusunda bulunduk" Gündem