Afganistan'da bombalı saldırı

Barış anlaması imzalansada Afganistan'da şiddet eylemleri sürüyor. Afganistan devlet tesmsilcilerinin ve Taliban'ın üst düzey yöneticilerinin de katıldığı anma törenine roketli ve silahlı saldırı düzenlendi. 20'den fazla kişi hayatını kaybettiği saldırıya Taliban tepkig gösterdi. Cumhurbaşkanı Eşref Gani, ülkenin birliğinin hedef alındığını ilan etti.

Abone ol

Uzun soluklu çatışmalardan sonra ABD ve Taliban arasında barış anlaşması imzalandı. Silahların susması beklendi ama olmadı.

Afganistan'ın başkenti Kabil sokaklarından yine çığlık sesleri yükseldi.

Siyasi liderlerin de katıldığı anma törenine saldırı düzenlendi. Roketli ve silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 27 kişi yaşamını yitirdi.

Saldırı Yüksek Barış Şura Başkanı Kerim Halili'nin konuşması sırasında yaşandı.

Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasrat Rahimi, bölenler arasında çocuk ve kadınların da bulunduğunu kaydetti.

Rahimi, saldırganların etkisiz hale getirildiğini vurguladı. Saldırganların hedefinde törene katılan siyasiler olduğu kaydedildi.

Saldırı sırasında tören alanında bulunan siyasiler saldırıyı siyasi bir oyun ve demokrasiye yapılan bir darbe olarak nitelendirdi.

Cumhurbaşkanı Eşref Gani, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Gani, saldırının Afganistan'ın ulusal birliğini hedef aldığını söyledi.

Taliban yaptığı açıklamada saldırıyla bağlantılarının olmadığını belirtti.

Geçen yıl aynı anma töreninde düzenlenen saldırıda çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Dışişleri Bakanlığından başsağlığı mesajı yayınlandı.

Açıklamada, "Bugün (6 Mart) Kabil’de pek çok öndegelen Afgan siyasetçinin katıldığı bir anma töreni sırasında gerçekleştirilen saldırı sonucunda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı büyük bir üzüntüyle öğrenilmiştir.

Afganistan’da barış ve uzlaşı çabalarının hız kazandığı kritik bir dönemde gerçekleştirilen bu menfur saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz. Şiddet ve terör eylemleriyle bir sonuca varılamayacağını yineliyoruz. Tüm Afgan halkına ve onların siyasi temsilcilerine birlik ve dayanışma çağrısında bulunuyoruz.

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Dost ve kardeş Afgan halkına taziyelerimizi sunuyoruz." ifadelerine yer verildi.

Tunus'ta ABD Büyükelçiliği yakınında bombalı saldırı Dünya AB'den flaş İdlib açıklaması Dünya Suudi Arabistan'dan İran çağrısı Dünya Dünya genelinde yeni tip koronavirüs bulaşan kişi sayısı 97 bini aştı Dünya