İran yeni füzelerini tanıttı

Amerika Birleşik Devletleri'nin saldırısı ile katledilen İranlı General Kasımi ve Haşdi Şabi liderlerinden El-Mühendis'in adı, İran'ın yeni orta menzilli füzelerine verildi. Tören Başkent Tahran'da düzenlendi. Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, törene video konferans ile katıldı. Ruhani, "gücümüzü komşularımızın lehine kullanacağız" dedi.

Abone ol

İran yeni orta menzilli füzelerini tanıttı. Tanıtım töreni Tahran'da yapıldı.

İran'ın yeni füzelerine eski Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in isimleri verildi.

Süleymani ve El- Mühendis, Amerika Birleşik Devletleri'nin saldırısı ile 3 Ocak'ta Irak'ta katledilmişti.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, füzelerin tanıtım törenine video konferans yöntemi ile katıldı.

Ruhani İran'ın hiçbir zaman saldırı stratejisi izlemediğini söyledi. Komşu ülkelere seslendi. İran Cumhurbaşkanı, "Komşularımız, İran'ın savunma kapasitesinin onların da faydasına olduğundan emin olsunlar. Bu gücü onların lehine kullanacağız, aleyhine değil." ifdelerini kullandı.

Füzeler hakkında bilgiyi ise İran Savunma Bakanı Emir Hatemi verdi. Hatemi, Şehid Hac Kasım Süleymani" adı verilen balistik füzenin 1400 kilometre menzile sahip olduğunu bildirdi. Ebu Mehdi" adı verilen füzenin de seyir füzesi olarak tasarlandığını ve 1000 kilometreyi aşan bir menzile sahip olduğunu ifade etti.

ulusal.com.tr

Irak-ABD görüşmesi: Milyon dolarlarca yardım yapılacak Dünya Trump, Erdoğan ve Irak hakkında konuştu: "Orta Doğu'da olmamalıydık" Dünya Yunanistan'da Oruç Reis istifası Dünya Miçotakis'in Ulusal Güvenlik Danışmanı istifa etti Dünya