TGB'liler Mümtaz'er Türköne'yi fena yakaladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurulu Yönetim Kurulu üyeliği'ne atanan Zaman gazetesi yazarı Prof. Dr. Mümtazer Türköne, Birlik Vakfı'nda verdiği konferans çıkışında Türkiye Gençlik Birliği üyeleri tartafından protesto edildi.

Abone ol

Kızılay Kumrular sokakta bulunan Birlik Vakfı binası çıkışında TGB üyeleriyle karşılaşan Türköne bir anlık şaşkınlığın ardından arabasına yürümeye başladı. TGB üyeleri "Zamanın Mümtaz'ı o koltuktan defol" sloganı eşliğinde arabasına kadar Mümtazer Türköne'yi takip etti. Atatürk Kültür Dil ve Tarih Kurumu'na atanması ile ilgili tepkilerini dile getirdi.

"Yetmişlerde Kontrgerilla'nın teorisyenliğini yapanlar bugün Atatürk Dil ve Tarih Kurumu'na oturtuluyor. Buna izin veremeyiz" diye atanmasına karşı çıktılar.

TGB üyeleri Türköne ile yol boyunca konuşmaya çalışan TGB üyeleri Atatürkçülük için paçozluktur demesine karşı "Fethullahçılık paçozluktur dedi. "Karısını döven yobazlardan demokrasi dersi almayız biz" şeklindeki ifadelere hiçbir yanıt vermeyen Türköne, TGB üyelerinin yaptığı protesto sırasında arabasına kadar sessiz kaldı. Ardından da arabasına binerek uzaklaştı.

Ses kaydı savaşları Gündem Twitter'dan sonra sıra YouTube'da mı? Gündem