Brüksel'deki terör saldırısından sonra güvenlik önlemleri artırıldı

Belçika'nın başkenti Brüksel'de yaşanan terör saldırısının ardından Avrupa alarm durumuna geçti. Birçok ülkede güvenlik önlemleri artırıldı. Belçika ile Portekiz milli futbol takımları arasında yapılacak karşılaşma iptal oldu, Portekiz ise göçmenleri kabul etmeyeceğini açıkladı.

Abone ol

Belçika'nın başkenti Brüksel'de yaşanan terör saldırıları sonrası Avrupa alarm durumuna geçti. Birçok ülke özellikle havalimanlarında güvenlik önlemlerini artırdı.

Almanya’nın en büyük havaalanı olan Frankfurt Havalimanı’nda güvenlik önlemleri sıkılaştırıldı, Havalimanındaki polis sayısı artırıldı.

Berlin-Tegel Havalimanı’nda da “ziyaretçi terasının” kapatıldığı ifade edilirken, burada da polis sayısının artırıldığı ve uzun namlulu silahlarla polislerin devriye görevi yaptığı gözlendi. Öte yandan şimdilik Berlin’den Brüksel’e gidecek hiçbir uçağın kalkmayacağı ifade edildi.

Patlamaların ardından Fransa'da da güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı.

Fransa’nın Toulouse kentindeki havalimanı bugün güvenlik nedeniyle boşaltıldı. Şüpheli bir bagaj nedeniyle kapatılan havalimanında bomba araması ve güvenlik kontrollleri yapıldı.

Charles de Gaulle Havalimanı ve Paris'teki pek çok bölgede de güvenlik tedbirleri arttırıldı.

Öte yandan Belçika ile Portekiz milli futbol takımları arasında 29 Mart Salı günü oynanması gereken hazırlık karşılaşması iptal edildi. Belçika Milli Takımı yetkilileri Brüksel'de meydana gelen saldırıların ardından, dün ve bugün yapılması gereken antrenmanları da iptal etmişti.

Belçika'daki saldırı, Avrupa ülkelerinin göçmen politikasını da etkiledi. Polonya Başbakanı Beata Szydlo, yaptığı açıklamada, ülkesinin şu an için göçmenleri kabul edemeyeceğini belirtti. Szydlo, "28 AB ülkesi, yeniden yerleştirmeyle meseleyi çözme konusunda anlaştı... Fakat şu an göçmenlerin Polonya'ya girmesine izin vermenin mümkün olduğunu düşünmüyorum" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Şüpheli paket ABD'de havalimanı boşalttırdı Dünya Brüksel’i kana bulayan terör saldırısında yeni gelişme Dünya Belçika Brüksel'deki terör saldırılarıyla ilgili savcı açıklama yaptı Dünya Suriye Ordusu, Palmira'yı IŞİD'den almak üzere Dünya