Obama: Rusya ile çalışmaya hazırız ama Putin'e güvenmiyoruz

Obama, Suriye'deki kaosu bitirmek için Rusya ile çalışma için Amerika'nın hazır olduğunu açıkladı. Terör örgütü IŞİD'in zayıfladığını ancak tehdit olmayı sürdürdüğünü belirten Obama, Rusya Lideri Putin ile güven sorunu yaşadıklarını söyledi.

Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama, Pentagon'daki Ulusal Güvenlik Konseyi üyeleri ile bir araya geldi. ABD Savunma Bakanı Ashton Carter (Aştın Kartın), Genelkurmay Başkanı General Joseph Dunford, İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson ve Ulusal Güvenlik Konseyi Danışmanı Susan Rice'ın da katıldığı toplantıda IŞİD'le mücadele görüşüldü.

Toplantının ardından Obama'dan Suriye kaosunu bitirmek için Rusya ile çalışmaya hazır oldukları açıklaması geldi. Omaba bir soru üzerine "Ruslara ve Vladimir Putin’e güvenebileceğimiz konusunda emin değilim" dedi.

IŞİD'in zayıfladığı için taktik değişikliğini belirten Obama, IŞİD'in dünya genelinde saldırılarını artırdığının da altını çizdi.

ulusalkanal.com.tr

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'le yapacağı görüşme öncesi Moskova'dan açıklama Dünya Türk kökenli Kanada vatandaşı Dino Demir, Türkçe konuştuğu için yumruklandı Dünya Rusya'dan Türk Akımı ile ilgili önemli açıklama Dünya Avusturya Dışişleri Bakanı'ndan Çavuşoğlu'na cevap Dünya