TZD Başkanı: Ticari ambargoların sona ermesi üreticilerimizi sevindirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasındaki zirvenin olumlu geçmesi tarım sektöründe sevinçle karşılandı. Türkiye Ziraatçiler Derneği Başkanı Demirtaş ticari ambargoların sona ermesinin üreticileri sevindirdiğini belirtti. Demirtaş, fırsatçılara da dikkat çekti.

Abone ol

Uçak krizi sonrası getirilen amborgolardan en çok etkilenen sektörlerin başında gelen tarım sektöründe büyük sevniç var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasındaki zirvenin olumlu geçmesi üreticileri sevindirdi.

Türkiye Ziraatçiler Derneği Genel Başkanı Hüseyin Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada; zirvenin tarım sektörü üzerindeki etkilerini değerlendirdi.

Olumlu bir havada geçen görüşmelerde ticari ambargoların sona ermesinin üreticileri sevindirdiğini belirten Demirtaş, yaş sebze ve meyve üreticilerinin Rusya'nın ambargosundan en çok etkilenen kesimlerden olduğunu vurguladı.

Üreticilerin büyük bir mali kriz içine girdiğine, seracılık yapan üreticilerin borçlarını ödeyemez duruma düştüğüne dikkat çeken TZD Genel Başkanı “Rusya ile yumuşama haberleri üzerine bazı üreticilerin davul zurna ile kutlama yaptığını” kaydetti.

Fırsatçı aracıların kârlarının yüzde 300'e kadar çıktığını hatırlatan Hüseyin Demirtaş, fırsattan yararlanmak isteyen bir kesim “Rusya'ya ihracat başladı, fiyatlar arttı” gerekçesiyle iç piyasada meyve sebze fiyatlarını artırma çabasına girebileceği uyarısında da bulundu.

ulusalkanal.com.tr

Osmangazi Köprüsü’nde kaza: 1 polis şehit Gündem FETÖ'nün kapatılan özel okulundaki 'lüks' görüntülendi Gündem Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal darbecilerin saldırılarına ilişkin önemli rapor hazırlattı Gündem "Türk-Rus yakınlaşması ilişkilerimize zarar vermez" Gündem