Afrin operasyonu hazırlıklarına karşı ABD'den Menbiç hamlesi

Türkiye sınır güvenliğini sağlamak için Afrine operasyonuna hazırlanırken Amerika Menbiç planını devreye soktu. Fırat Kalkanı ile terörden temizlen El Bab'ı hedef alan plan çerçevesinde terör örgütü PKK/PYD, Menbiç'e yığınak yapmaya başladı

Abone ol

Afrin operasyonu hazırlıklarına karşı Amerika tarafından Menbiç hamlesi geldi.

Terör örgütü PKK/PYD, Amerikan askerinin arkasından Menbiç'e yığınak yapıyor. Terör örgütü, bölgeye Amerikan'ın verdiği zırhlı araçları ve silahları sevk ediyor.

İçlerinde ABD'nin verdiği zırhlı araçların da bulunduğu yaklaşık 400 araçlık konvoy, Fırat Nehri'nin batısında yer alan Menbiç merkezine geldi.

Araçlar ve taşıdıkları teröristler daha sonra ilçenin iki noktasına gönderildi.

Yığınaklardan ilki, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinin güneydoğu hattının karşısında yer alan Arima beldesi ile Lübnani Çiftliği’ne yapıldı.

Terör örgütü, ikinci yığınağını, Münbiç’in güneyindeki Silo bölgesinde yapıyor.

Menbiç'e yığınak hamlesinin hedefi ise Fırat Kalkanı bölgesi yani El Bab...

TSK El Bab'ı aldıktan sonra Amerika Menbiç'e yönelmiş, bölgeye zırhlı birliklerini göndererek PKK/PYD'ye kalkan olmuştu.

Şimdi ise Amerikan'ın terör ordusuna karşı Türkiye sınır güvenliğini sağlamak için Afrin'e operasyon hazırlığında.

Türkiye'nin Afrin'e sınır ötesi operasyonu karşısında Amerika ve PKK/PYD'nin korkusu terör koridoru planlarına bir darbe daha vurmak.

ulusal.com.tr

BM'den "PKK ordusu" yorumu Gündem “Türkiye, güvenliğini tehlikeye sokacak terörist ordusunun kurulmasına izin vermeyecek“ Gündem Doğu Perinçek'ten Afrin operasyonu açıklaması: Harekat yerinde ve zamanındadır Gündem Yılmaz: HSK hakim teminatını sağlamak üzere kurulmuş bir kurul, yargının amiri değil Gündem