İİT sonuç bildirgesi

Kudüs için olağanüstü toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı'nın sonuç bildirgesi açıklandı. Filistin halkına uluslararası koruma sağlanması için barış gücü gönderilmesi çağrısı yapılan bildiride, Amerika ve İsrail'in adımları bir kez daha sert bir şekilde kınandı. 30 maddelik bildiride, Tel Aviv'in cezai sorumluluğunun tespiti için komisyon kurulması istendi.

Abone ol

Washington ve Tel Aviv'in kan dökülmesine neden olan Kudüs hamlesine karşı olağanüstü toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı'nın sonuç bildirgesi açıklandı.

30 maddeli bildiride, "İşgalci güç" diye bahsedilen İsrail'in işlediği suçlardan Amerikan yönetiminin de sorumlu olduğu vurgulandı. Sert dille kınanan İsrail'in cezai sorumluluğunun belirlenmesi için de tarafsız bir komisyon kurulması gerektiğini kaydedildi. Ayrıca Amerika ve İsrail'e destek veren veya verecek ülkeler de uluslararası hukuku baltalamamaları için uyarıldı.

Bildiride Amerika'nın İsrail'in Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde hesap vermekten de koruduğu belirtildi.

Filistin halkına uluslararası koruma sağlanması çağrısı yapılan bildiride, bunun için uluslararası barış gücü gönderme yolunun dahi kullanılması gerektiği ifade edildi.

Filistin'in devlet olarak tanınması için tüm ülkelere çağrı yapılan bildiride,Washington ile Tel Aviv'e sömürgeci plan ve ihlallere son vermeleri için bir kez daha seslenildi.

ulusal.com.tr

Samsun’da cumhuriyet coşkusu sokaklara taştı Gündem FETÖ'nün hücre evlerine operasyon 23 tutuklama Gündem Cumhurbaşkanı Adayı Doğu Perinçek'ten 19 Mayıs kutlama mesajı Gündem AKP'nin adaylık süreci sancılı Gündem