Liseliler, Hükümete Sıfır Vererek 'Otur' Dediler

TLB Antalya Önce Devrim Şehitlerini Andı, Ardından Hükümete 'Sektörname'li Karne Verdi.

Abone ol

Türkiye Liseliler Birliği Antalya'da önce, 24 Ocak'ta yaşamlarını yitiren devrim şehitleri Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan'ı andı, ardından karne günü olması sebebiyle AKP'yi karnesiz bırakmadı. Atatürk evi önünde bir araya gelen TLB üyesi gençler 'liselileri siz değil, liseliler sizi sınava sokuyor' diyerek AKP'nin karnesini açıkladı. Yolsuzluktan, dolandırıcılıktan, kul hakkı yemeden AKP hükümetine 5 üzerinden 5 veren liseliler, dürüstlük, vatanseverlik ve eğitim sisteminden hükümete sıfır vererek 'otur' dediler. Bu üstün başarılarından dolayı AKP Hükümetine Liseliler karnenin yanı sıra 'sektörname' de verdiler.

Mumcu ve Okkan Mücadelemizde Yaşıyor

Biri 21 yıl önce, bir diğeri ise 13 yıl önce aramızdan ayrıldı. Karanlığa karşı aydınlığı savunan, Türkiye'nin aydın yüzleri Gazeteci Yazar Uğur Mumcu ve Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan TLB Antalya üyeleri tarafından ölümlerinin yıl dönümünde anıldı. Atatürk evi önünde bir araya gelen TLB üyeleri adına açıklamayı yapan TLB İl Başkanı Egehan Soysüzen, gençliğin üzerine kurulmak istenen korku imparatorluğundan söz ederek gençliğin korku imparatorluğunun duvarlarını ve barikatlarını Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan gibi yıktıklarını kaydetti. Soysüzen şunları belirtti; "Tıpkı Yatağan'da direnen onurlu işçiler gibi, tıpkı bu ülkenin aydın korkusuz yazarı Uğur Mumcu gibi, tıpkı Gaffar Okkan gibi, Kubilay ve Mustafa Kemal gibi Liseliler de barikatları ve duvarları bu iktidarın başına yıktı." Soysüzen, Türkiye'nin aydınlarının ölmediğini belirterek "Mücadele neredeyse onlar oralarda yaşıyor" diye konuştu. Söysüzen; "Bugün Uğur Mumcu ölmedi. Mücadelemizin her anında yaşıyor. Gaffar Okkan ölmedi. Yatağan'da, Silivri'de, Hasdal'da yani mücadelenin olduğu her yerde yaşıyor. Türk Milleti var oldukça, Mustafa Kemal de yaşayacaktır" diye konuştu.

Hükümet Milletin, İşçinin ve Öğrencilerin Sınavından Geçemedi

2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılının yarısını geride bırakan öğrencilerin ilk yarı karnelerini aldığı gün olması sebebiyle ayrıca AKP Hükümetinin de karnesini çıkaran Soysüzen, AKP Hükümetinin milletin ve işçinin sınavından kaldığını belirterek, "Sınavları sattın, adam kayırdın, sistemi dayatıp özgürlüklerimizi kısıtladın, ezbere boğdun. Fakat sisteminiz bize sökmedi" dedi ve hükümetin öğrencilerin sınavından da kaldığını belirtti.

AKP Otur, Sıfır!

"Devir değişti Ey Tayyip Erdoğan! Artık rüzgar milletten, işçiden ve öğrenciden yana esiyor. Artık siz liseliyi değil, liseli sizi sınava sokuyor" diye konuşan Soysüzen, AKP hükümetinin karnesini açıkladı. Soysüzen; "Yolsuzluktan 5 aldın AKP. Dolandırıcılık 5. Kul hakkı, çok iyi yediğin için 5. Kaldığın dersleri söyleyelim. Dürüstlükten kaldın. Dürüst olamadın, bu milletin yüzüne de bakamadın, dürüstlükten sıfır aldın. Vatanseverlik. Vatan toprağını parsel parsel sattın, vatanseverlikten de kaldın, otur sıfır. Eğitim sisteminden de kaldınız. Beceriksizler. Bu üstün başarılarınızdan dolayı sektörname almaya hak kazandınız" ifadelerini kullandı.

AKP'ye 'Sektörname'li Karne Verdile

r

"Atatürk Gençliği Görev Başında", "AKP Defol Bu Memleket Bizim", "Tayyip'ten Hesabı Gençlik Soracak", "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz", "İşçi Gençlik El Ele Tam Bağımsız Türkiye", "Geçit Yok Gericiliğe, Liseler Bizimle Aydınlanacak" ve "Yaşasın Türkiye Liseliler Birliği" sloganlarının atıldığı eylemde AKP Hükümetine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı nezdinde verilen 'sektörname'de şunlar yazılıydı; "Yukarıda kimliği yazılı Nabi Avcı ülke içinde ve dışında, arkadaşlarına ve çevresine ibret olacak eğitim sistemi anlayışı ve milyonlarca öğrenciyi sokağa döken birleştirici tavrı nedeniyle bu belgeyi almaya hak kazanmıştır."

Haber: Devrim Dönmez - Fotoğraf: Merve Demirağ / ANTALYA

ulusalkanal.com.tr

Türkan Sultan’ın âşık olduğu tarihi mekân satılıyor! Yurt Yatağan işçisinin zafer rüzgarı Ankara'yı sardı Yurt İstanbul facianın eşiğinden döndü Yurt Öğretmene zayıf not dayağı Yurt