Erdoğan'dan çok önemli açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalar yaptı. Açılım süreciyle ilgili İmralı ile Kandil arasında ciddi kopuklukların olduğunu söyleyen Erdoğan, "İmralı da üzerine düşeni yaptı" dedi. Faiz indirilmesi ısrarını sürdüren Erdoğan, "Ali Babacan ve Erdem Başçı kendilerine çeki düzen vermeli" dedi. Cumhurbaşkanı Dink cinayetinde de ihmal değil, kasıt olduğu görüşünde.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan ziyaretinde, uçakta gazetecilere konuştu, gündemdeki konularla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Erdoğan, açılım sürecinde Kandil ve İmralı hattında ciddi kopuklukların olduğunu söyledi.

"Yalçın (Akdoğan) Bey ile yapılan toplantı ile Demirtaş’ın söyledikleri birbiriyle çelişiyor, ben örtüşen bir yan göremedim. Demirtaş adeta orada hükümeti hesaba çeker bir tavır içinde. Yani hükümet ona göre silahları bırakacakmış. Silahları bırakması gereken bölücü terör örgütü. Hükümet zaten çözüm sürecinin adeta garantörü. Fakat görünen o ki şu anda İmralı ile Kandil arasında ciddi bir kopukluk var ve ayrıca siyasi hareket olarak da parti içinde bir bölünmenin olduğu ortaya çıkıyor. "

"Ekonomide duraklama dönemindeyiz" diyen Erdoğan, faiz indirimi ısrarını sürdürdü, Merkez Bankası'na yüklendi. Eleştirilerinden ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da nasibini aldı.

"Yatırım yarışı yok, bir duraklama içindeyiz. Faizler düşmezse Türkiye, yatırım yapamaz. Bu arkadaşı (Erdem Başçı) çağırıp konuşmadığımı kim söylüyor? Bugünlerde yine bir talebi var, çağırıp konuşacağız tabii. Ama onun bağlı olduğu Sayın Bakan’la (Ali Babacan) bunu konuştuk. Ama bakıyorum ki aynı durumdalar. Şimdi burada bu uyarılar yapıldığı halde artık biraz kendine çeki düzen ver. Sen sene içinde 3-4 kere enflasyonu revize etmeye kalkarsan burada bir yerde su kaçağı var demektir. Ama sen ne yapıyorsun, Cumhurbaşkanı’na ve aleyhte konuşanlara laf yetiştiriyorsun. Yarın kur yine sıçradı diyecekler, tamam da tedbiri al"

Erdoğan'a Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında tutuklanan Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek de soruldu.

"İşin aktörleri ortaya çıkmaya başladı. Bunların sinir uçları tespit edilecek diye düşünüyorum. Ben hukukçu değilim ama ihmal diye bir şeyi görmem mümkün değil. O hadisede, kasti olarak işlenen bir cinayet var ortada. İhmalle ilgisi yok. Bu işin bağlantıları ortaya çıktıkça daha da aydınlanacak bu mesele. "

Erdoğan Mısır politikasıyla ilgili önemli bir değişime dikkat çekti. "Mısır'a baskı yapma gibi bir düşüncemiz olmadı" diyen Erdoğan, diplomatlara ilişkilerin alt düzeyde yürütülmesi için talimat verdiğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Süheyl Batum'dan çok sert çıkış Gündem Vatan Partisi Öncü Gençlik’ten Üniversite Öğrencilerine Çağrı: Geleceğin için oy ver Gündem Fırat hükümetle HDP'nin ortak açıklamasını değerlendirdi Gündem Dink’in ölümüne neden olmaktan tutuklanan Akyürek katilleri gizlemekle de suçlandı Gündem