Doğu Akdeniz'de ortak tatbikat

Amerika'nın Doğu Akdeniz hamlelerine karşı Türk Ordusu, kara, hava ve deniz kuvvetleriyle güç gösterdi. Girne’de düzenlenen Şehit Teğmen Caner Gönyeli Arama Kurtarma Tatbikatıyla Türkiye dosta düşmana karşı, "her türlü krize hazırız" mesajı verdi.

Abone ol

Menbiç’te, Irak’ın kuzeyinde, Doğu Akdeniz’de... Türk Silahlı Kuvvetleri karada, havada ve denizde, her türlü tehtdide karşı hazır.

Son zamanlarda iyice hareketlenen Doğu Akdeniz’de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye, ortak bir tatbikata imza atıyor.

Her yıl Şehit Teğmen Caner Gönyeli adına düzenlenen Arama Kurtarma tatbikatında bu yıl da nefes kesen görüntüler kaydedildi. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gerçeği aratmayan bu tatbikatla adeta gövde gösterisi yaptı.

Senaryo gereği KKTC hava sahasına düşen yolcu uçağına yapılan müdahalede Türkiye’den 2 arama kurtarma helikopteri ve 2 arama kurtarma uçağı kullanıldı.

Tatbikata KKTC ve Türkiye haricinde Somali, Filistin, Kosova, Burkina Faso ve Pakistan’dan 7 gözlemci katıldı.

Tatbikatın ikinci safhası olan deniz safhası ise Gazi Mağusa açıklarında yapılacak. İki senaryonun uygulanacağı safhada Türkiye’den 3 sahil güvenlik helikopteri, 1 fırkateyn, Deniz Güvenlik Timi ve Dalış Emniyet Arama Kurtarma Timi görev yapacak.

Tatbikata Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da katıldı...

Öte yandan Amerika, İsrail ve Yunanistan ile Doğu Akdeniz’de ortak tatbikat yapan Güney Kıbrıs Rum kesimi, Şehit Teğmen Caner Gönyeli Arama Kurtarma tatbikatına tepkili.

HABER-KAMERA: UĞUR MARANGOZ

ulusal.com.tr

Piknikçiler tüfekle vurulmuş erkek cesedi buldu Yurt Bayramın birinci günü kaybolan 4 yaşındaki Leyla'yı arama çalışmaları sürüyor Yurt Bursa'da soğuk hava deposunda yangın Yurt Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan 'Farkındalık' projesi Yurt