Türkiye'de de görülen Mu varyantı dünyada etkisini artırıyor

Okulların açılmasıyla birlikte büyük bir hareketlilik başladı. Kovid-19'da bulaşın önüne geçmek için aşısızlara PCR testi zorunluluğu getirildi. Öte yandan vakalar da korkutuyor. Türkiye'de de görülen Mu varyantı dünyada etkisini artırıyor.

Abone ol

Aşı olmayan vatandaşların PCR testi yaptırması zorunlu hale getirildi. PCR testi hem devlet hastanelerinde hem de özel hastanelerde yapılmaya başladı.

Bulaşın önüne geçmek için aşı yaptırmayanlar çalıştıkları ve girecekleri mekanlarda PCR testini göstermek zorunda.

Devlet hastanelerinde ücretsiz olarak haftada 2 kez, özel hastanelerde ise PCR testi 100 liradan başlıyor 250 liraya kadar çıkıyor.

PCR testi zorunluluğu aşılama sayılarını da artırdı. Hatta hastanelerde aşı yoğunluğu görüldü. Ancak hala aşı olmayanlar da var.

Öte yandan vakalar da korkutuyor. Türkiye'de de görülen Mu varyantı dünyada etkisini artırıyor.

Koronavirüsün tespit edilen son varyantı Mu’nun sebep olduğu vakalar, ABD’nin 49 eyaletine yayıldı.

Delta varyantından daha bulaşıcı ve aşılara dirennme potansiyelinin yüksek olduğu öngörülen Mu varyantı 384 vaka ile en çok Kaliforniya eyaletinde görüldü.

Kanada, Kovid-19 salgını sebebiyle 21 Mart 2020'de kapattığı sınır kapılarını yeniden açtı. Kısıtlamalar Kovid-19 aşılarından herhangi birinden iki dozu yaptırmış olanlar için kaldırıldı.

Ayrıca ülkeye giriş yapacak yolcuların aşılarını Kanada'ya girmeden en az 14 gün önce yaptırmış olmaları gerekiyor.

Yetkililer tam aşılı yolcuların da uçuşlarından en az 72 saat önce alınmış negatif sonuçlu PCR testini ibraz etmelerini şart koşuyor.

Mu varyantı nedir? Diğer varyantlardan farkı ne? İşte bilinmesi gerekenler Sağlık Türkiye'nin 7 Eylül Kovid-19 bilançosu: 274 vefat, 23 bin 638 yeni vaka Sağlık Maskeler çıktı vakalar arttı: Uzmanlar uyardı Sağlık Sahte aşı kartı çetesi yakalandı Sağlık